ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΚΕΡ, ΕΤΩΝ 13

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 13χρονος μαθητής Γυμνασίου, που φέρεται ως μέλος της Greek Hacking Scene (G.H.S), ομάδας που ευθύνεται για μεγάλο αριθμό διαδικτυακών επιθέσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού

υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος με ειδική τεχνική έκλεβε τους κωδικούς από τα προφίλ χρηστών του Facebook.

Σε βάρος του 13χρονου μαθητή από την Αττική σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Μέσα σε διάστημα 6 μηνών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει άλλα 6 μέλη της οργάνωσης G.H.S., σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα συγκεκριμένα άτομα πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές «επιθέσεις» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, την PROTON Bank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Ελληνική Τράπεζα και τον Ο.Α.Σ.Α., καθώς και στους ιστοτόπους άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα