Δημοσιεύματα τουρκικού Τύπου για την προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό

18:12 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Και η ε/κ διοίκηση αποφάσισε να αποταθεί στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ» η εφημερίδα Ζαμάν, στις εσωτερικές της σελίδες, γράφει ότι ο «ε/κ τομέας», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, που έχει εισέλθει σε οικονομική κρίση και ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία ΕΕ την 1η Ιουλίου, τώρα αποτείνεται στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ.

Στο μεταξύ, αναφέρεται, ο οίκος αξιολόγησης Fitch μείωσε χθες τη βαθμολογία της Κύπρου

από ΒΒΒ- σε ΒΒ. Στη μείωση της βαθμολογίας Κύπρου από το Fitch αναφέρονται στις εσωτερικές τους σελίδες και οι εφημερίδες Βατάβ, Τούρκιγιε, Τζουμχουριέτ και Ακσιάμ.

Η Χουριέτ, σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο « Η ζημία των Ε/κ από το κούρεμα: 4 δις ευρώ», γράφει ότι η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χαρακτηριζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ως «θαύμα», δεν μπόρεσε να αντέξει στη ζημία που υπέστη από τη διαδικασία του «κουρέματος» στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακόμα, προσθέτει, δεν ανακοινώθηκαν τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να πάρει η κυπριακή κυβέρνηση έναντι της πίστωσης που θα ζητήσει. Η ζημιά των ε/κ τραπεζών, σημειώνεται, ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα