Ο σύμβουλος του Ταλάτ εκτιμά ότι ο ΓΓ ΟΗΕ δεν θα συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη

13:42 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι ο ΓΓ των ΗΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, εξέφρασε ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και σύμβουλος του πρώην Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ναμί συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή ιδιωτικού καναλιού στα κατεχόμενα όπου σχολίαζε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου πως εάν ο ΓΓ δεν συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη, δεν υπάρχει ανάγκη για συνέχιση των συνομιλιών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες από την έκθεση του ΓΓ των ΗΕ, ανέφερε ότι κατά πολύ

μεγάλη πιθανότητα ο Μπαν Γκι μουν θα ζητήσει συνέχιση των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην 1η Ιουλίου, ημερομηνία ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο και τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά την ημερομηνία αυτή, είπε ότι η ημερομηνία αυτή δεν έχει καμία σημασία και ότι αυτή θα περάσει στην ιστορία ως ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα που προσπάθησε να δημιουργήσει ο Ντερβίς Έρογλου.

Οι συνομιλίες, ανέφερε, θα συνεχιστούν λέγοντας ότι αυτό δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα πράξει και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Κληθείς να δώσει ένα μήνυμα προς τον Τ/κ ηγέτη, ο κ. Ναμί ανέφερε ότι ο κ. Έρογλου πρέπει να προβεί πλέον στα βήματα εκείνα στα οποία άργησε να προβεί και να στριμώξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χαλκίν Σεσί ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικός κόμματος, Οζκάν Γιοργκαντίογλου επέκρινε την ψευδοκυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί σε εσωτερικά ζητήματα, καλώντας τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί. Ακόμη και αριθμός ψευδοβουλευτών του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είπε, εκφράζουν παράπονα από την πολιτική της ψευδοκυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το κόμμα του είπε είναι έτοιμο για μια «εκλογική» αναμέτρηση στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα