ΔΕΟΚ: Ανεπαρκής η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό

13:32 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, η ΔΕΟΚ την εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην αύξηση δεν περιλαμβάνεται ο πληθωρισμός του πρώτου εξαμήνου του 2011, αλλά μόνο ο τιμάριθμος που αντιστοιχεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.

«Η ΔΕΟΚ επανέλαβε στη χθεσινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος την πρότασή της για ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού

ώστε αυτός σταδιακά να φθάσει στο 60% της εθνικής διάμεσου μισθών που θεωρείται ως το όριο της φτώχειας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το φαινόμενο της φτώχειας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τρία τελευταία χρόνια στον τόπο, ενώ συμπληρώνεται ότι για τον τερματισμό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης πρέπει να ληφθούν μέτρα που να προστατεύουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων που εργοδοτούνται σε ανοργάνωτα και επισφαλή επαγγέλματα.

«Η ΔΕΟΚ υποστηρίζει την επέκταση του διατάγματος για τον κατώτατο μισθό σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλους τους τομείς της οικονομίας όπου δεν υπάρχουν κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που να καθορίζουν τους όρους απασχόλησης» αναφέρεται.

Η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρει εξάλλου ότι υποστηρίζει τη συμπερίληψη στο διάταγμα και άλλων ελάχιστων όρων και ωφελημάτων από την απασχόληση, όπως την πληρωμή ΑΤΑ, 13ου μισθού και άδειας ασθενείας με πληρωμή.

Η κατοχύρωση εθνικού κατώτατου μισθού δεν είναι αίτημα πλέον μόνο της ΔΕΟΚ αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διαπιστώνει επικίνδυνη διολίσθηση του συστήματος μισθοδοσίας σε όλη την Ευρώπη και επεξεργάζεται ήδη μέτρα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ενός ελάχιστου εθνικού εισοδήματος που θα εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο για όλους τους εργαζόμενους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα