Σαρκοζί : Ρωσία και Κίνα να τερματίσουν την στήριξη Δαμασκού

12:46 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Πέμπτη ότι η λύση για την κρίση στη Συρία είναι η δημιουργία ‘ανθρωπιστικών διαδρόμων’ που θα επιτρέψει στην αντιπολίτευση του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Ασαντ να επιβιώσει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο κ. Σαρκοζί, σε δηλώσεις του

πριν μια συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών για τη Συρία στο Παρίσι, ανέφερε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Κίνα και η Ρωσία θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τη Δαμασκό αν η διεθνής κοινότητα επιδείξει ενότητα στο θέμα.

«Ο Μπασάρ Αλ-Ασαντ ψεύδεται… θέλει να διαγράψει από το χάρτη τη Χομς όπως ήθελε ο Καντάφι να καταστρέψει τη Βεγγάζη», ανέφερε.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Europe 1, είπε ότι «η λύση είναι η δημιουργία ‘ανθρωπιστικών διαδρόμων’ έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει η αντιπολίτευση στη Συρία».

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Λιου Γουεϊμίν δήλωσε κατά τη διάρκεια καθημερινής διάσκεψης Τύπου ότι η Κίνα «μελετά σοβαρά» την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν για αποστολή παρατηρητών που θα ελέγχουν την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα