Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συμπροεδρεύσει διάσκεψης στο Στρασβούργο

13:03 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αναχωρεί αύριο για το Στρασβούργο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Ζαν Κλοντ Μινιόν, για να συμπροεδρεύσει των Εργασιών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι το μέλλον του

Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων, η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και οι σχετικές προκλήσεις για τα εθνικά κοινοβούλια, καθώς και οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο σε σχέση με τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Την προηγούμενη Διάσκεψη, το 2010, φιλοξένησε η Βουλή στην Κύπρο.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Ομήρου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπζορν Ζάγκλαντ, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σερ Νίκολας Μπράτζα. Θα έχει, επίσης, διμερείς επαφές με ομολόγους του που θα μετέχουν στη Διάσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον κ. Ομήρου, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, θα συνοδεύουν η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ Στέλλα Κυριακίδου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους και ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Πανίκος Πουργουρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα