Υπέρ της επιμήκυνσης της περιόδου προσαρμογής της Ελλάδας, τάσσεται ο επικεφαλής του IIF

12:23 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια για την βοήθεια ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την ΕΕ και τουλάχιστον δύο χρόνια περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε την Τρίτη ο κύριος διαπραγματευτής των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα της χώρας.
Αλλά οι καλύτεροι όροι

θα μπορούσαν να προέλθουν μόνο μετά που η Αθήνα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική μεταρρύθμιση, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Πεκίνο.

“Μόλις γίνουν, και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να παρατείνουν την περίοδο προσαρμογής για τουλάχιστον δύο χρόνια και να παράσχουν μικρή πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη για αυτή την χρονική επέκταση ώστε να είναι αποτελεσματική”, είπε ο κ. Νταλάρα .

“Μόνο 15-20 δισ. ευρώ είναι αναγκαία. Αυτό μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί εν μέρει από τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που η Ευρώπη και το ΔΝΤ παραχώρησαν προς την Ελλάδα με πιο ευνοϊκούς όρους”, πρόσθεσε.

Ο κ. Νταλάρα είπε ακόμη ότι για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση σε βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας και αυτό δεν είναι αρκετό για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα