Ο Δ. Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία του Τ. Μητσόπουλου

15:16 23/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στην κηδεία τη Δευτέρα του Υπουργού Αμυνας Τάσου Μητσόπουλου. Ο κ. Αβραμόπουλος φθάνει στην Κύπρο στις 11 αύριο το πρωί με ειδική πτήση.

Στο

μεταξύ, όλες οι διευθετήσεις για την κηδεία καθορίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΜ υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χάσικος ανέφερε πως “η προσπάθεια είναι να γίνει η κηδεία και η ταφή όπως πραγματικά αξίζει στον Τάσο Μητσόπουλο”.

Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι αύριο το πρωί θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις για την μεταφορά της σορού από τη Λευκωσία προς τη Λάρνακα και επίσης όλες οι αναγκαίες τροχαίες διευθετήσεις πέριξ της εκκλησίας και του κοιμητηρίου έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 12:00 από τον Ιερό του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε όπως 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Εξάλλου, κατόπιν επικοινωνίας με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, αποφασίστηκε όπως τα σχολεία της Λάρνακας κλείσουν στις 11:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα