Μονόλεπτη σιγή στα σχολεία τη Δευτέρα εις μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου

15:16 23/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με μονόλεπτη σιγή εις μνήμην του εκλιπόντα Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου θα αρχίσουν τη Δευτέρα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως τα σχολεία

θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά. Μόνο η λειτουργία των σχολείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα διακοπεί στις 11.00 το πρωί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον αδόκητο θάνατο του Υπουργού Άμυνας το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι:

1. Τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

2. Όλοι οι ενδοσχολικοί εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί και κατά τρόπο που να αποδίδονται οι πρέπουσες τιμές και ο ενδεικνυόμενος σεβασμός στον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας. Με την έναρξη των εκδηλώσεων να τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

3. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 στις 12:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, μπορούν να το πράξουν, έπειτα από συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολείων τους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις και να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

4. Υστερα από καθολικό αίτημα των εκπαιδευτηρίων της Λάρνακας, της πόλης του Τάσου Μητσόπουλου, η λειτουργία των σχολείων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας θα διακοπεί στις 11:00 π.μ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Καλούνται οι Διευθύνσεις των Σχολείων Δημοτικής, Μέσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας όπως προβούν στις ενδεδειγμένες προς τούτο ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα