Συνεχίζεται στο ΥΠΑΜ η υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον Τ. Μητσόπουλο

14:05 23/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζεται στο Υπουργείο Άμυνας η υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε από σήμερα το πρωί εις μνήμην του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη 1:30 μετά το μεσημέρι χθες συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου, ανέφερε σε δήλωσή του πως ό,τι και να πει ένας για τον χαμό του Τάσου είναι λίγο.

«Είναι γεγονός ότι ήταν ένας από τους λίγους πολιτικούς που

τον αγαπούσαν όλοι, ασχέτως κόμματος και ιδεολογίας γιατί ήταν έντιμος, ειλικρινής, εργατικός αφοσιωμένος στο καθήκον του και στον τόπο του», είπε.

Από την πλευρά της, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως «ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία νοιώθει συντετριμμένη πραγματικά από το χαμό αυτού του μεγάλου Ανθρώπου – με Α κεφαλαίο – γιατί νοιώθουμε ότι χάνουμε έναν Ανθρωπο που πιστεύω άφησε πίσω του μια νέα πνοή πολιτικού με το ήθος του, με την τιμιότητά του και με την αφοσίωσή του προς το καθήκον».
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης απηύθυνε το ύστατο χαίρε στον Τάσο Μητσόπουλο και εξέφρασε συμπαράστασή του στη σύζυγό του εκλιπόντος Κατερίνα και γενικά προς την οικογένειά του.

«Οφείλουμε να αντλήσουμε παραδείγματα ήθους, συμπεριφοράς, ευγένειας», είπε.
Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης σε δήλωσή του μετά που υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων εξέφρασε μεγάλη οδύνη για το χαμό του Τάσου Μητσόπουλου.

«Είναι απώλεια και για την Κύπρο ολόκληρη και για την οικογένειά του. Ό,τι και να ειπωθεί είναι λίγο για να εκφράσουμε τη θλίψη μας και τη στεναχώρια μας για αυτή την απώλεια, αυτή την αναπάντεχη φυγή. Ο Θεός που τόσο αγαπούσε ο Τάσος θα πρέπει να τον ανταμείψει και να τον κατατάξει ανάμεσα στις στρατιές των Αγίων και των Αγγέλων», είπε.
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου Κύπρος Χρυσοστομίδης είπε ότι ο χαμός του Τάσου Μητσόπουλου στερεί την Κύπρο από ένα πρότυπο πολιτικής που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα και θα μπορούσε κυρίως με την δική του πολιτική συμπεριφορά να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική.

Εξάλλου, το βιβλίο υπέγραψαν από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα, εκ μέρους της Επιτροπής, άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι, αλλά και απλοί άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα