Νέα συνάντηση ΠΑΣΥΔΥ-ΥπΟικ για επιδόματα βάρδιας και υπερωριακή αποζημίωση

16:12 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση θα έχει με το Υπουργείο Οικονομικών η ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα των επιδομάτων βάρδιας και της υπερωριακής αποζημίωσης, για τα οποία ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014 προνοεί περικοπές, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Ο κ. Χατζηπέτρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα δώσει χρόνο για διάλογο προκειμένου να εξευρεθεί συναινετική

λύση, την οποία θα μπορούν να αντέξουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους που επηρεάζονται.

«Επιθυμία όλων είναι να βρούμε τη λύση –όχι τη δίκαιη, διότι δεν υπάρχει δίκαιη λύση- που αντέχουν οι εργαζόμενοι», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά από τη σημερινή συνάντηση της ΠΑΣΥΔΥ με τους εκπροσώπους των επηρεαζόμενων κλάδων, τους οποίος ενημέρωσε για την απόφαση της κυβερνητικής πλευράς.

«Θα έχουμε μια νέα συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ξανά με τους κλάδους σε μια προσπάθεια να βρούμε λύση» ανέφερε.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι η Οργάνωση λαμβάνει τις αποφάσεις της «συλλογικά» και απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκεκριμένοι κλάδοι να προχωρήσουν με διαφορετικά μέτρα.

«Δεν είμαστε άτακτος στρατός και ο καθένας βάλλει όπου θέλει. Υπάρχει πικρία πολλή, υπάρχει πίεση πολλή, αλλά νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν δείξαμε απειθαρχία ή αταξία» είπε, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να δούμε μια σημαντική βελτίωση στην πρόταση, ώστε να την αντέχουν οι υπάλληλοι».

Πρόσθεσε ότι «θα γίνουν ασκήσεις επί χάρτου για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με τρόπο θετικό».

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση θα δώσει χρόνο για διάλογο.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και η άλλη πλευρά επιθυμεί το διάλογο, κι εμείς χαιρετίσαμε το ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που έγινε διάλογος» είπε, προσθέτοντας ότι «όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα δεν ήταν προϊόν διαλόγου», αλλά «αυθαίρετα, μονομερή μέτρα, τα οποία έχουμε προσβάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο».

«Νομίζω ότι θα δώσουν χρόνο για διάλογο ώστε να μπορέσουμε να βρούμε συναινετικές λύσεις» είπε, ερωτηθείς εάν θα ζητηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών ή από τη Βουλή να μην ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία μέχρι τη συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τα βάρη που έχουν επωμιστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι δυσβάσταχτα, αλλά από την άλλη καταλαβαίνουμε σε ποια κατάσταση έχουν οδηγήσει κάποιοι λίγοι, την οικονομία μας και θα κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε λύσεις που να μην οδηγήσουν σε συγκρούσεις που δεν συμφέρουν σε κανένα».

Είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν σωρευτικές μειώσεις μισθών» που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου αναφέρθηκε στα «golden boys» και διερωτήθηκε αν «είναι δίκαιο ο υπάλληλος των 1500 ευρώ που εργάζεται ολόχρονα με το σύστημα βάρδιας να πληρώνει συνεχώς από το εισόδημά του και αυτοί που έπαιρναν τα εκατομμύρια μπόνους ή έπαιρναν τους μεγάλους μισθούς να μην έχουν δώσει τίποτε».

Διορισμός Επιτρόπου Μεταρρύθμισης

Ερωτηθείς για το σχόλιο του Προέδρου Αναστασιάδη να σταματήσει τις νομικίστικες διαδικασίες στο θέμα του διορισμού της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι «το τελευταίο που θέλουμε είναι να αντιδικήσουμε με την Κυβέρνηση» και επανέλαβε ότι «τίποτε δεν εμποδίζει τη διόρθωση των κακώς εχόντων στη δημόσια υπηρεσία μέσα από ένα διάλογο».

«Από την άλλη θεωρούμε ότι η προσπάθεια –και δεν αναφέρομαι στον Πρόεδρο- απαξίωσης της δημόσιας υπηρεσίας είναι κάκιστη συνεισφορά στον τόπο» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή το εργαλείο που μπορεί να μας οδηγήσει έξω από την ύφεση είναι η δημόσια υπηρεσία».

«Κάποιοι λίγοι στέρησαν τις δυνατότητες της δημόσιας υπηρεσίας και είναι απαίτηση όλων κάποια στιγμή να πληρώσουν για το έγκλημα που έκαναν σε βάρος του κυπριακού λαού», ανέφερε.

Επανέλαβε παράλληλα ότι με βάση γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ο διορισμός της Εμμανουέλας Λαμπριανίδου στη θέση του Επιτρόπου Μεταρρύθμισης είναι παράνομος και αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την οποία υιοθετεί την αρχή της διάκρισης μεταξύ πολιτειακής εξουσίας και δημόσιας διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα