Ψεύτικη η είδηση πως ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα πάσχει από ανίατη ασθένεια

Σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα προκάλεσε η είδηση πως ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ο γνωστός ως «Μπατιγκόλ» ή και «Βασιλιάς των λιονταριών» πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρο ασθένεια.

Η είδηση πως ο Μπατιστούτα πάσχει από «Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση» (SLA) έπεσε σαν κεραυνός, δημοσιεύτηκε σε κάποια ιταλικά blog και αμέσως έκανε το γύρο του κόσμου.

Η SLA είναι μια αρκετά σπάνια ασθένεια που επιφέρει μία προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει

τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη, εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας 56-63 ετών και οι μισοί από όσους πάσχουν, ζουν τρία, ίσως και περισσότερα χρόνια έπειτα από τη διάγνωσή της.

Το 1/5 ζει πέντε ή περισσότερα χρόνια και μόνο το 10% ζει πάνω από δέκα, ενώ πρόσφατος είναι ο θάνατος του παλαίμαχου Ιταλού ποδοσφαιριστή Στέφανο Μποργκονόβο, που πέθανε το καλοκαίρι του 2012 από την ασθένεια αυτή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, τελικά πρόκειται για μια ψεύτικη είδηση, που δημιουργήθηκε από μια σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αντιγράψει μια παλαιότερη συνέντευξη του «Μπατιγκόλ» στο France Football όπου έλεγε πως: «Σχεδόν δεν μπορούσα να περπατήσω, τώρα είμαι καλύτερα αλλά δεν μπορώ να παίξω μπάλα γιατί δεν μπορώ πια να τρέχω».

Πρόκειται για μια συνέντευξη του 2012 όπου ο διάσημος ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο με την φανέλα της Φιορεντίνα και της Ρόμα, αλλά και με τα χρώματα της εθνικής Αργεντινής, μιλούσε για ένα τραυματισμό του στο πόδι…

Keywords
Τυχαία Θέματα