Αντιδράσεις εργαζομένων του ΚΟΑΓ στις προθέσεις για κλείσιμό του

15:36 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την έντονη αντίθεσή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) στις προθέσεις που, κατά καιρούς, εκφράζονται από διάφορους φορείς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Υπουργείο Εσωτερικών ή Βουλευτές, για διάλυση του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων, που υπογράφουν οι Κ. Χριστοδουλίδης, Ν. Νέστορος και Κ. Πολυκάρπου, εκ μέρους των συνδικαλιστικών

οργανώσεων ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΟΗΟ-ΣΕΚ αντιστοίχως, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε, στις 4 Οκτωβρίου 2013, την πρόθεσή του για κλείσιμο του ΚΟΑΓ, προσδιορίζοντάς το στις 30 Ιουνίου 2014.

“Είναι φανερό”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “πως δυνάμεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, έχουν αποφασίσει να προωθήσουν την πλήρη κατάργηση των σχεδίων στέγασης των οικονομικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των προσφύγων και γενικά κάθε μορφής κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής”.

“Αξιολογούν”, δηλώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, “ότι τα προγράμματα στέγασης των οικονομικά ευάλωτων ομάδων του κυπριακού λαού, όχι μόνον δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά να ενισχυθούν περαιτέρω, αφού η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια για να στεγασθούν”.

“Ζωντανή απόδειξη”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “είναι η εντυπωσιακή ανταπόκριση δικαιούχων πολιτών για αγορά οικιστικής μονάδας από τον ΚΟΑΓ, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για μείωση τιμών και παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων”.

“Μέσα σε τρεις μήνες”, δηλώνουν οι συνδικαλιστές, “έχουν υποβληθεί στον ΚΟΑΓ πέραν των 300 αιτήσεων, ενώ έχουν ήδη διατεθεί 120 οικιστικές μονάδες και οι πωλήσεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς”.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις “καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο, ανταποκρινόμενο στην αυξημένη ζήτηση από δικαιούχους συμπολίτες μας, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, προωθώντας την έναρξη όλων των ώριμων έργων που έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο έτος”.

Οι εργαζόμενοι, “δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπισθούν, με κάθε νόμιμο τρόπο, τόσο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΟΑΓ όσο και το δικαίωμά τους στην απασχόληση και καλούν, όσους έχουν ήδη στεγασθεί και όσους αναμένουν να στεγασθούν, να συμπαραταχθούν με τους εργαζομένους στον ΚΟΑΓ στον αγώνα για τη σωτηρία του”.

“Στο πλαίσιο του αγώνα αυτού”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “οι εργαζόμενοι στον ΚΟΑΓ έχουν συναντηθεί με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και έχουν διαπιστώσει πως η συνέχιση της κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής, με βασικό πυλώνα τον ΚΟΑΓ, αποτελεί κοινό παρονομαστή των θέσεων των κομμάτων”.

Στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι “τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΚΟΑΓ θα μεταφέρουν και στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, με τους οποίους ήδη ζήτησαν συναντήσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα