Ναι σε 24ωρη απεργία είπαν και οι οικοδόμοι της Λεμεσού

17:56 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πράσινο φως στις συντεχνίες τους έδωσαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στην Οικοδομική Βιομηχανία της Επαρχίας Λεμεσού, υιοθετώντας ομόφωνα τη χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στη Λευκωσία για πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, παραχώρηση της τιμαριθμικής αύξησης και των γενικών αυξήσεων προς τους εργαζομένους και διευθέτηση των εκκρεμούντων ζητημάτων στην

Οικοδομική, ενώ κάνουν λόγο για παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων από πολλούς εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην οικοδομική βιομηχανία και στους συναφείς κλάδους.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης στη Λεμεσό, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Μεταλλωρύχων και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου της ΣΕΚ (ΟΟΙΜΣΕΚ) Γιαννάκης Ιωάννου, ανέφερε ότι οι Γενικές Συνελεύσεις θα συνεχιστούν και στις άλλες πόλεις μέχρι την Παρασκευή, ενώ στο τέλος του μήνα θα αποσταλούν επιστολές δεκαήμερης προειδοποίησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία και εφόσον δεν υπάρχει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, οι οικοδόμοι θα κατέλθουν σε 24ωρη απεργία.

Υπέδειξε παράλληλα ότι ”υπάρχει και εξουσιοδότηση από τη Γενική Συνέλευση, σε περίπτωση που δεν γίνει οτιδήποτε που να δικαιολογεί την ηρεμία, να προχωρήσουμε και σε περισσότερα μέτρα”.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου δήλωσε ότι ”η σημερινή συνέλευση, όπως και η χθεσινή της Λευκωσίας, έχει δώσει ένα μήνυμα στους εργοδότες ότι δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι στις κατασκευές να ανεχθούν αυτήν τη μόδα που έχει κυριαρχήσει στην κυπριακή κοινωνία τελευταίως, ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι και πρέπει να τους αποκόψουμε από τους μισθούς, από τα ωφελήματα, για να γλιτώσουμε την οικονομία”.

”Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για να βρούμε λύσεις, όχι όμως με τον τρόπο που οι εργοδότες έχουν οδηγήσει τα πράγματα”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα