ΑΚΕΛ: Καταγγέλλει υποβάθμισή του από τον ΔΗΣΥ στο Δήμο Στροβόλου

16:31 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεθοδεύσεις του ΔΗΣΥ και παραβιάσεις συναινετικών πρακτικών με στόχο την ουσιαστική υποβάθμιση και παραγκωνισμό της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Στροβόλου, καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λευκωσίας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΑΚΕΛ Στροβόλου.

Στην ανακοίνωση

αναφέρεται ότι με βάση την ακολουθούμενη πρακτική, η επιλογή των προεδρείων των επιτροπών γινόταν ιεραρχικά, με βάση την εκλογική εκπροσώπηση των κομμάτων.

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τον ΔΗΣΥ ότι αντί να αξιοποιήσει την λαϊκή ετυμηγορία στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές με στόχο τη συναίνεση και την επίλυση των προβλημάτων, «την αξιοποιεί δυστυχώς για προώθηση πολιτικών σχεδιασμών και για ικανοποίηση κομματικών σκοπιμοτήτων».

Γίνεται λόγος για παραβίαση της δημοκρατίας, περιθωριοποίηση του ΑΚΕΛ, προώθηση παρασκηνιακών συμμαχιών με το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ, στα οποία, όπως καταγγέλλεται, «διαμοιράζει θέσεις και πόστα, προκειμένου να αποκτήσει την εύνοια τους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα ασχολείτο με τον καταρτισμό των Δημοτικών Επιτροπών.

«Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε τη λύπη μας για το κλίμα που άρχισε να εμπεδώνεται στο Δήμο Στροβόλου ως συνέπεια της αλαζονικής και εκδικητικής συμπεριφοράς του ΔΗΣΥ. Καλούμε τον νέο Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, προκειμένου να επανέλθει ο αλληλοσεβασμός, η ισότιμη αντιμετώπιση όλων, η εγκατάλειψη της πολιτικής των αποκλεισμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ διαβεβαιώνουν ότι παρά την απογοήτευση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά και εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και θα τιμήσουν την κάθε ψήφο που ο λαός τους έδωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα