ΚΕΒΕ: Φοβερό το μομέντουμ στις επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ

16:26 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το φοβερό μομέντουμ που υπάρχει στις επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ διαφάνηκε κατά το χθεσινό επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο επιμελητήριο ισραηλινών επιχειρηματιών.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας

Πηλείδης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την αποστολή στο Ισραήλ ως μια από τις πιο επιτυχημένες αποστολές του ΚΕΒΕ που έγιναν ποτέ.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πηλείδης ανέφερε πως η αποστολή αποτελείτο περίπου γύρω στα 60 άτομα από την Κύπρο, και συνοδευόταν από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου και τους δύο Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Εμπορίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη του ΔΗΣΥ και Αγγελο Βότση του ΔΗΚΟ.

«Το επιχειρηματικό φόρουμ είχε τεράστια επιτυχία, καθώς η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά από την παρουσία 200 ατόμων», είπε ο κ. Πηλείδης και πρόσθεσε πως μετά τους χαιρετισμούς, πραγματοποιήθηκε μια ομιλία εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Εργασίας του Ισραήλ, μια από την Υπουργό Εμπορίου για θέματα ενέργειας και μια από τον ίδιο για το ρόλο της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

«Το σημαντικότερο είναι ότι μετά τις ομιλίες ακολούθησαν επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των Κυπρίων και των Ισραηλινών επιχειρηματιών», είπε ο κ. Πηλείδης και τόνισε: «Κατά γενική ομολογία ήταν μια από τις πιο πετυχημένες αποστολές του ΚΕΒΕ που έγιναν ποτέ».

Ερωτηθείς σε ποιους τομείς επικεντρώθηκαν οι επαφές των επιχειρηματιών, ο κ. Πηλείδης ανέφερε πως η αποστολή συνοδευόταν από επιχειρηματίες από όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας, από επιχειρηματίες ανάπτυξης γης μέχρι λογιστές και δικηγόρους. «Είχαν γίνει επαφές σε όλους τους τομείς στους οποίους είχαμε αντιπροσωπευτεί. Από πρακτικής άποψης το ό,τι έχει επιτευχθεί είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί διότι ο καθένας που είχε τις επαφές πρέπει να ερωτηθεί ξεχωριστά», είπε.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ σημείωσε πως η ένδειξη είναι ότι υπάρχει ένα φοβερό μομέντουμ τώρα στις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ λόγω του θέματος των υδρογονανθράκων αλλά και λόγω της τεράστιας βελτίωσης και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

Ο κ. Πηλείδης τόνισε, τέλος, πως οι τεράστιες προοπτικές των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών σίγουρα λαμβάνουν και μεγάλη δημοσιότητα στο Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα