Μη διασπάτε τους πρόσφυγες κ. Πρόεδρε

17:05 11/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο  Πρόεδρος Χριστόφιας χρησιμοποίησε την αντικατοχική πορεία των Μορφιτών για να επαναλάβει το διασπαστικό για τους πρόσφυγες μήνυμα οτι:  « χωρίς επιστροφή της Μόρφου και της Αμμοχώστου υπο Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν υπάρχει λύση».

Διακηρύττει τη διάσπαση των προσφύγων ο Πρόεδρος Χριστόφιας την ίδια ώρα που προσποιείται   οτι επιδιώκει την ενότητα. Με αυτές του τις θέσεις ο κ. Χριστόφιας αποποιείται της ιδιότητας του ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων και στερεί του εαυτού του το δικαίωμα  να εκπροσωπεί τους Κερυνειώτες.

Εκλιπαρεί να  μικράνει η κατεχόμενη γή μας για να μειωθεί ο «πελάς»

που ακούει στο όνομα πρόσφυγες και έτσι  να είναι πιο εύκολο να ξεπουληθεί το υπόλοιπο προς την Τουρκία, για να Τουρκέψει.

Γενεσιουργός αιτία αυτής της μειοδοτικής πολιτικής είναι η επιδίωξη λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.  Για να μπορεί να υπάρξει τέτοια λύση πρέπει ένα μέρος της Κύπρου να Τουρκέψει. Αντί ο Προεδρος Χριστόφιας να επανατοποθετήσει το Κυπριακό για να ξεφύγουμε απο αυτήν την κατάληξη, πειθαρχημένος στα ξένα συμφέροντα  εκλιπαρεί να μικράνει το Κυπριακό Κομμάτι που θα Τουρκέψει, για να διευκολυνθεί η επιβολή της λύσης.

Αυτή η πολιτική συνιστά πράξη Εθνικής προδοσίας η οποία μάλιστα εξελίσσεται σε αντίθεση με τη  βούληση του Κυπριακού Λαού, ο οποίος το 2004 έδωκε τελεσίδηκα ξεκάθαρη ετυμηγορία .

Συνένοχοι σε αυτή την πορεία θα είναι και όλοι όσοι καθοδηγούν τους απλούς ψηφοφόρους προς αυτήν την κατεύθυνση και επιτρέπουν με διάφορες δικαιολογίες να αποτελεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία τη βάση των  διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερην ευθύνη θα έχουν , αν δεν διαχωρήσουν τη θέση τους,   οι Παράγοντες της Επαρχίας Κερύνειας, τους οποίους καλούμε να μην αφήνουν να περνούν απαρατήρητες δηλώσεις όπως οι χθεσινές του προέδρου Χριστόφια.

Η Λαίκή Κερυνειώτικη απάντηση στον Πρόεδρο Χριστόφια είναι οτι η Κερύνεια και όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας δεν ξεγράφονται και ενότητα με στόχο την Τουρκοποίηση της Κερύνειας δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Keywords
Τυχαία Θέματα