Τούρκοι υποβρύχιοι καταδρομείς στην Ανατολική Μεσόγειο

15:05 11/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Με σκοπό να αναστρέψει το σκηνικό που διαμορφώνεται με τις γεωτρήσεις της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία αποφάσισε την αποστολή στην περιοχή Τούρκων καταδρομέων των Δυνάμεων Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT) και Δυνάμεων Υποβρύχιας Άμυνας (SAS) με φρεγάτες και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μπουγκιούν, έχει καταρτιστεί ένας χάρτης με δέκα «κρίσιμες» θαλάσσιες ζώνες οι οποίες ορίστηκαν, βάσει της σπουδαιότητάς τους, σε κόκκινες, κίτρινες και μπλε

και εκπονήθηκε ένα σχέδιο τριών σταδίων με σκοπό να έχει η Αγκυρα ενεργό παρουσία στην εν λόγω περιοχή. Το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι τρεις φρεγάτες, ένα πλοίο επιμελητείας, τρία ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και μονάδες των SAT και SAS θα περιπολούν εναλλακτικά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η πρώτη ομάδα θα μεταβεί στην περιοχή και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, η δεύτερη ομάδα θα παραμείνει στην περιοχή από τις 15 Νοεμβρίου 2011 μέχρι τις 15 Μαΐου 2012 και η τρίτη ομάδα από τις 15 Μαΐου 2012 μέχρι 15 Αυγούστου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα