Μεταξύ λαϊκισμού και υπευθυνότητας η επιλογή για τις αποκρατικοποιήσεις, λέει ο Δ. Συλλούρης

19:57 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η επιλογή είναι μεταξύ δυο δρόμων, του λαϊκισμού και των συνθημάτων, από τη μια και της υπεύθυνης προσπάθειας για υλοποίηση του νόμου-πλαισίου για τις αποκρατικοποιήσεις από την άλλη, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος, είπε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει περισσότερος διάλογος για το θέμα, ώστε ο νόμος-πλαίσιο να είναι «το καλύτερο δυνατό», κάτι που όπως είπε,

αποτελεί κριτική για την Κυβέρνηση.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι ο νόμος προβλέπει ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα ξεκινήσουν αμέσως και πρόσθεσε ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο μερικών ετών, ώστε να γίνει ο διάλογος αυτός, «όχι για να χαϊδεύουμε τα αυτιά των εργαζομένων». Είπε ακόμη ότι μέσα από τη διαδικασία μπορούν να εξευρεθούν λύσεις, ακόμη και για να αποφευχθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ αναφερόμενος στο «ποιοι μας οδήγησαν εδώ και πώς μας οδήγησαν εδώ», είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε και να μας απατάει η μνήμη μας ότι «με πράξεις, παραλήψεις, άγνοια και αδιαφορία οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο».

Συμπλήρωσε ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή προσκαλούσε την Τρόικα το καλοκαίρι του 2012, ενώ η Κύπρος θα μπορούσε οχτώ μήνες πριν, όταν γινόταν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, να ζητήσει βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθεροποίησης.

Με την απόφαση για την Ελλάδα ζημιώσαμε 4,5 δις και με την καθυστέρηση αυτά διπλασιάστηκαν, είπε ο κ. Συλλούρης.

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόταση του ΑΚΕΛ για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Τρόικα, είπε ότι είναι οξύμωρο να ζητούν από αυτούς που λένε ότι συμπράττουν με την Τρόικα να επαναδιαπραγματευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα