Ν. Παπαδόπουλος: Το νομοσχέδιο δεν είναι το τέλος του δρόμου

19:46 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Επιφυλάξεις για κάποιες πτυχές του νομοσχεδίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν συμφωνεί με την αναβολή της ψήφισης του.
«Σήμερα δεν είναι το τέλος τους δρόμου, είναι μόνο η αρχή», είπε.

Ο κ. Παπαδόπολος είπε το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και σοβαρά σε όλα τα ζητήματα που έχει ενώπιον του ο τόπος, παρά το πολιτικό κόστος
Όπως ανέφερε, οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν ρητή

πρόνοια του μνημονίου και η αποδέσμευση της 4ης δόσης προϋποθέτει την ψήφισή του νομοσχεδίου.

Κακίζοντας το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί επαρκής χρόνος για διάλογο για ένα τέτοιο κρίσιμο νομοσχέδιο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Βουλή για ακόμα μια φορά θα κληθεί να ψηφίσει κάτω από πίεση.
Αναφέροντας ότι το ΔΗΚΟ επιθυμεί να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας των ημικρατικών οργανισμών, πρόσθεσε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα της διαπλοκής, διαφθοράς και κομματοκρατίας, όσο και την ανάγκη εξυγίανσης, ώστε να γίνουν οι οργανισμοί πιο αποτελεσματικοί και πιο παραγωγικοί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε τα πρόσφατα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα και τις αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

«Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στον κατήφορο των υποβαθμίσεων γιατί δεν είναι μόνο αυτούς τους οργανισμούς που πρέπει να ξεπουλήσουμε τότε, είναι πολύ περισσότερη κρατική περιουσία», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας μπορεί να ανατραπεί μόνο «αν καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία μας και να πείσουμε για εναλλακτικές ρεαλιστικές αντιπροτάσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ θέλει και επιμένει να διαφυλάξει ζητήματα εθνικής ασφαλείας και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Είπε επίσης ότι θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές επιλογές, όπως η αναστολή της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι και υπάρξει πώληση κρατικής περιουσίας ενώ η Κύπρος θα έχει εξέλθει από την ύφεση.

«Σε διαδικασίες καταναγκαστικής πώλησης κινδυνεύουμε να χάσουμε τεράστια ποσά, χρήματα που θα χάσει ο Κύπριος φορολογούμενος», είπε.
Αναφέροντας ότι οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ βελτίωσαν σημαντικά τον νομοσχέδιο, αφού επιδιώκουν να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των υπαλλήλων, το ρόλο της Βουλής σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και τα εθνικά συμφέροντα, εξέφρασε ικανοποίηση για την αφομοίωση πολλών από αυτών στο νομοσχέδιο από τον Υπουργό Οικονομικών.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι παραμένουν ζητήματα σε εκκρεμότητα, και αναφέρθηκε σε τροπολογία που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, ώστε να μην προχωρεί η οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτός και αν πρώτα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, δυνάμει της οικείας νομοθεσίας του οργανισμού και να μην μεταβάλλεται το σημερινό τους καθεστώς και η ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα του κράτους.

Ζήτησε ωστόσο να συνεχιστεί η συζήτηση και να εξεταστεί η ουσία και είπε ότι με διαδικασία που περιέλαβε το ΔΗΚΟ στο νομοσχέδιο θα έρχονται ενώπιον της Βουλής για έγκριση τα περιουσιακά στοιχεία που θα πωληθούν, να διαφυλαχθούν κι άλλα συμφέροντα και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα μονοπωλίων.
Τόνισε ότι το ΔΗΚΟ συνεχίζει να επιδιώκει να βρεθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων για να υπάρχει η δυνατότητα για εναλλακτικές επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα