Θα ενημερώνει το «λαό» για τις συνομιλίες, δηλώνει ο Έρογλου

18:12 27/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα ενσαρκώνει τις προσδοκίες του «λαού» μας, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου σε συνάντησή του το πρωί με το σύνδεσμο “αγωνιστών διοικητών”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι όλοι θέλουν λύση και αυτοί που λένε «όχι δεν θέλω» είναι τόσο λίγοι, «σαν να μην υπάρχουν. Ωστόσο, το τι καταλαβαίνει κανείς από μια συμφωνία, πώς θέλει αυτή τη συμφωνία και πώς μπορεί να

δώσει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα εάν υπάρξει μια συμφωνία, ως ένας από το ‘λαό’ μπορώ λίγο ως πολύ να το μαντέψω».

Υπάρχει ανάγκη για μια συμφωνία με την οποία δεν θα ζήσουμε ξανά τις εμπειρίες του παρελθόντος, είπε και εξέφρασε την ελπίδα να φτάσουμε σύντομα σε μια βιώσιμη λύση που θα μπορεί να είναι αποδεκτή από όλους.
Για να μπορέσει αυτή η συμφωνία να εφαρμοστεί θα πάει σε δημοψήφισμα, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της εμπιστευτικότητας θα ενημερώνει το «λαό» για τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ο κ. Έρογλου, λέγοντας πως στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ο καθένας έχει ένα καθήκον.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γκιοζκαμάς Εργκιουνές ανέφερε ότι δεν είναι εναντίον μιας συμφωνίας, αλλά έχουν κάποιες ανησυχίες, λέγοντας ότι επιθυμούν μια λύση διζωνική, δικοινοτική, με τις εγγυήσεις της Τουρκίας να συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα