Με Σουηδούς βουλευτές συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής

17:24 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ χειρίζεται δύσκολα προβλήματα, όπως οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Βουλής η σουηδική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Σουηδίας, υπό τον Πρόεδρό της Allan Widman, επισκέπτεται την Κύπρο,

στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η οικονομική κατάσταση της ΕΕ, το Κυπριακό και τις τουρκικές απειλές, ενώ επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού πεδίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, προσθέτοντας ότι η ανάληψη της Προεδρίας συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο για την ΕΕ, κατά την οποία οι λαοί δεν εμπιστεύονται πλέον τους θεσμούς, ως επακόλουθο και της αδυναμίας των ιδίων των θεσμών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προκλήσεις όπως η οικονομική κρίση.

Επ’αυτού, ο κ. Widman εξέφρασε τα συγχαρητήρια της αντιπροσωπείας για τον τρόπο με τον οποίο η Κυπριακή Προεδρία χειρίζεται ορισμένα δύσκολα προβλήματα, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η έξοδος από την κρίση θα επέλθει με μέτρα προώθησης της ανάπτυξης, ενώ ο κ. Widman ανέφερε ότι και η χώρα του μοιράζεται αυτή την άποψη γενικότερα στην όλη αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε, εξάλλου, τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση του Κυπριακού, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις συνεχιζόμενες από την Τουρκία παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου στην Κύπρο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου σε ό,τι αφορά στην άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε τη στήριξη και αλληλεγγύη των φίλων χωρών και ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου, τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Στη σουηδική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης οι Pyry Niemi, Lars Ohly, Robert Halef, Karl Sigfrid, Johan Hedin και η Maria Plass. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο Klas Gierow.

Keywords
Τυχαία Θέματα