Συνάντηση Προέδρου Βουλής με το Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών

17:05 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Προστασίας των Δανειοληπτών Κώστας Μελάς κάλεσε τους δανειολήπτες να μην πανικοβάλλονται, αναφέροντας ότι ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί κύκλο επαφών με τις τράπεζες από τις οποίες έλαβε υποσχέσεις για πίστωση χρόνου σε ό,τι αφορά τις δόσεις των δανείων σε καλοπληρωτές.
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου με τον οποίο είχε «σε βάθος ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα προβλήματα

που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες και για τις έντονες ανησυχίες από τις οποίες διακατέχονται εξαιτίας του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί στη χώρα», όπως ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απευχήθηκε να υιοθετηθούν οι πρωτόγνωρες προτάσεις της Τρόικας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και διαβεβαίωσε ότι η Βουλή γενικά και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ειδικά είναι έτοιμες να θεσμοθετήσουν μέτρα προστασία των δανειοληπτών.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι η αγωνία του Συνδέσμου είναι να υπάρξουν τέτοια θεσμικά μέτρα, τα οποία να προστατεύουν πραγματικά τους δανειολήπτες από καταχρηστικές συμπεριφορές του τραπεζιτικού συστήματος και να θεσπιστούν νομοθετικά μέτρα που θα προστατεύουν τους δανειολήπτες.

Αυτό έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, όπου εισήχθησαν μεταρρυθμιστικές νομοθεσίες οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διασφαλίζουν την προστασία των δανειοληπτών, συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε το Σύνδεσμο ότι η Βουλή είναι στη διάθεσή τους και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για να ακούσουν προτάσεις και εισηγήσεις, αναφέροντας ότι η Βουλή σε αυτά τα θέματα επιδεικνύει ψηλή ευαισθησία στην προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, για να προστατεύσει τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του λαού, αλλά για να προστατεύσει και τον επιχειρηματικό κόσμο που επίσης λαμβάνει δάνεια για επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη.

«Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και αφορά ολόκληρη την κοινωνία», παρατήρησε, αναφέροντας ότι «τελούμε σε αναμονή για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων της Κυβέρνησης με την Τρόικα προκειμένου να συνομολογηθεί η δανειακή σύμβαση».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μερικοί εκ των όρων που είχαν τεθεί από την Τρόικα δεν θα ισχύσουν ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την κήρυξη ενός δανείου ως επισφαλούς εντός 90 ημερών ή εντός 18 οκταμήνου σε προώθηση διαδικασιών εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων.

Τόνισε  ότι τέτοια μέτρα θα είναι πρωτόγνωρα για την κυπριακή κοινωνία, είναι ξένα προς την κοινωνική και επιχειρηματική κουλτούρα της Κύπρου και θα πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία.

Ο Επικεφαλής του Συνδέσμου Κώστας Μελάς, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε κατανόηση στα ζητήματα που τέθηκαν ενώπιον του, πρόσθεσε πως «η αγωνία μας είναι να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες από τα δεινά, με όλη τη σημασία της λέξης, που υφίστανται και οι οποίοι στο τέλος θα πληρώσουν διπλά για τα λάθη των τραπεζών και οι οποίες φ

Keywords
Τυχαία Θέματα