Κάθε πολιτικός που διεκδικεί τη ψήφο του κυπριακού λαού δεν δικαιούται να λέει μισές κουβέντες, λέει Μαλάς

19:41 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι κανένας πολιτικός που διεκδικεί την ψήφο του κυπριακού λαού, δεν έχει το δικαίωμα να λέει μισές κουβέντες έστειλε από την Πάφο μιλώντας στην Οργάνωση των Αντιστασιακών Πάφου , με τα μέλη της οποίας είχε συνάντηση, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς αναφέροντας πως είναι γνώστης των ευαισθησιών των αντιστασιακών , το λόγο της δημιουργίας της οργάνωσης αλλά και της προσφοράς της , είπε πως η Κύπρος

βρίσκεται σε μια κρισιμότατη καμπή και σε σχέση με το κυπριακό.

Αυτή την περίοδο συνέχισε, τα πράγματα είναι ακόμη πιο κρίσιμα όχι λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά γιατί όπως είπε , «είτε δεν θέλουμε ως πολιτικοί να καταλάβουμε κάποια πράγματα και να τα εξηγήσουμε στον κόσμο, είτε απλώς γιατί κρυβόμαστε».

Ο κ. Μαλάς απευθυνόμενος στους αντιστασιακούς της Πάφου ανέφερε πως είναι ξεκάθαρος για τον κόσμο στο τί πρεσβεύει γιατί όπως είπε « το μόνο πράγμα το οποίο δεν θέλει ο κάθε Κύπριος πολίτης , είναι να δει την πατρίδα του να διχοτομείται και να διαιρείται αλλά και να μην δικαιώνεται ο κόσμος».

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε στην σοφή υπέρβαση που έκανε ο Μακάριος με την υπογραφή της διαπεριφερειακής ομοσπονδίας και πρόσθεσε πως μπήκαμε σε μια διαδικασία να απαλλάξουμε την χώρα μας από την κατοχή και αυτή η απαλλαγή της κατοχής σημαίνει όπως είπε, «να λύσουμε το κυπριακό στην βάση της ομοσπονδίας στην βάση της δικοινοτικής ομοσπονδίας και στη βάση της διζωνικής».

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αντιστασιακών Πάφου Ανδρέας Θεοδώρου απευθυνόμενος στον κ. Μαλά είπε πως σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας του εύχεται να οδηγήσει το κυπριακό σε ένα απάνεμο λιμάνι που να διασφαλίζει την ύπαρξη του κυπριακού ελληνισμού σε αυτόν τον τόπο στην γη που τον γέννησε. Σε ενάντια περίπτωση συνέχισε « θα εισπράξετε τη μήνι όχι μόνο των αντιστασιακών, ολόκληρου του κυπριακού λαού αλλά και του αναθέματος της ιστορίας» . Έχουμε είπε ο κ Θεοδώρου υποφέρει πολλά και «αναμένουμε από εσάς την βελτίωση των πραγμάτων».

Ο κ Θεοδώρου ανέφερε επίσης πως για τους αντιστασιακούς σκοπός ζωής αποτελεί η αποτροπή στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, της επιβολής οποιασδήποτε νόθας λύσης για το κυπριακό αλλά και της αποτροπής πάλι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας της εσωτερικής φαυλότητας που υπάρχει διαχρονικά από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα