Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στην Ντόχα του Κατάρ

18:56 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα και ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη (των Τούρκων της Θράκης γράφουν τουρκικά ΜΜΕ) συζήτησαν στην Ντόχα του Κατάρ, οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αντώνης Σαμαράς και Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνάντηση

ότι συζήτησε με τον κ. Σαμαρά τις διμερείς σχέσεις και αξιολόγησαν τα ζητήματα στη δυτική Θράκη, όπως την μετατροπή του ορφανοτροφείου σε περιφερειακό ινστιτούτο. Συμφώνησαν, συνέχισε, όπως κατά την πέμπτη συνάντηση του συμβουλευτικού συμβουλίου των δύο χωρών που θα γίνει στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα να προσέλθουν προετοιμασμένοι για τα κεφάλαια που έχουν να συζητήσουν και να το δουν αυτό το θέμα και να δεσμευθούν σε ένα αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είπε, τον ενημέρωσε πως το θέμα της κατασκευής τζαμιού στην Αθήνα πέρασε από την Βουλή και ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως είπε στον κ. Σαμαρά πως δεν είναι προϋπόθεση πως πρέπει να το φτιάξουν αυτοί (οι Έλληνες). «Εάν έχετε στην άδεια για την κατασκευή του μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς. Αρκεί αυτοί που έρχονται στην Αθήνα για τουρισμό κτλ να μπορούν να βρουν ένα μέρος για να κάνουν την προσευχή τους, είπαμε. Ο κ. Σαμαράς έδειξε θετική ανταπόκριση».

Επισημαίνοντας ότι αυτό πέρασε και από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως συμφώνησαν ότι τέτοιου είδους βήματα με αμοιβαία καλή πρόθεση μπορούν να φέρουν λύσεις. Σε ερώτηση εάν το ίδιο περιμένει να γίνει και με την θεολογική σχολή της Χάλκης, ο κ. Ερντογάν απάντησε: «γιατί να μην συμβεί;».

Keywords
Τυχαία Θέματα