Αρχίζει το εμπόριο μελιού μέσω του Κανονισμού πράσινης γραμμής από τα κατεχόμενα

18:43 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θετικοί είναι οι δεύτεροι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορεί να γίνει εμπόριο μελιού από τον «βορρά» στο «νότο», αναφέρει ανακοίνωση του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου (KTTO).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου διευκρινίζει ότι με αλλαγές που έγιναν στον Κανονισμό της πράσινης γραμμής το 2007, το μέλι και τα άρια προστέθηκαν στον Κανονισμό (στα προϊόντα που μπορούν να εμπορευθούν). Μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση του επιμελητηρίου, άρχισε μετά από λίγο το εμπόριο ψαριού, αλλά επειδή η διαδικασία

παραγωγής μελιού στα κατεχόμενα δεν σύναδε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα τρόφιμα, το εμπόριο μελιού δεν μπόρεσε να ξεκινήσει λόγω του ψεκασμού που γινόταν.

Το KTTO σημείωσε επίσης ότι η λήψη δειγμάτων και αναλύσεων γινόταν κάθε χρόνο από ανεξάρτητους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δινόταν μεγάλη σημασία στο σωστό ψεκασμό από τους παραγωγούς για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το εμπόριο μελιού.

Αναφερόμενο στις προϋποθέσεις για την πώληση μελιού από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, σύμφωνα με τον Κανονισμό της πράσινης γραμμής, το τ/κ επιμελητήριο αναφέρει ότι το μέλι θα πρέπει να παράγεται εξολοκλήρου στα κατεχόμενα, να ετοιμάζεται, παρασκευάζεται με βάση τους κανόνες υγιεινής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και να συσκευάζεται σε χωριστά δοχεία και πακέτα ώστε να μπορεί να πουληθεί. Πρέπει επίσης να φέρει το συνοδευτικό έγγραφο που δίδεται από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα