Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» καταδικάζει την ανεύθυνη ιδιοκτησία εξωτικών ζώων

16:18 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η οργάνωση ΚΙΒΩΤΟΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στους κινδύνους που παραμονεύουν, όταν πολίτες αποφασίζουν να αγοράζουν και να διαθέτουν στα υποστατικά τους εξωτικά ζώα. Αφορμή περιστατικό κατά το οποίο πιθηκάκι δραπέτευσε από το κλουβί του με αποτέλεσμα να δαγκώσει 5 ανυποψίαστους πολίτες.

«Τώρα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αυτή της κατάστασης; Το πιθηκάκι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ιδιοκτήτη πριν φθάσουν στο σημείο οι κτηνιατρικές υπηρεσίες με ειδικό αναισθητικό. Μία τραγική κατάληξη η οποία δεν θα πρέπει να περάσει ωσάν να μην έγινε τίποτα», αναφέρεται.

Η

ΚΙΒΩΤΟΣ καταδικάζει την επιτόπου φόνευση του ζώου, το οποίο πιθανόν φοβισμένο πλέον από την μακροχρόνια παραμονή του στο αφιλόξενο κλουβί του επιτέθηκε σε πολίτες ίσως για να προστατευθεί.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ζητά άμεσα να βγει διάταγμα του Υπουργού Γεωργίας με το οποίο να καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες (νόμιμοι ή παράνομοι) εξωτικών ζώων να τα δηλώσουν πάραυτα στα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία.

«Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός πλέον. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης ζωονόσων και θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να προστατευθούν οι πολίτες αυτής της χώρας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι τα κρούσματα πλέον αυξάνονται, και στο τέλος βέβαια την πληρώνουν τα αθώα ζώα, τα οποία καταλήγουν στα χέρια ανεύθυνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα