Εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα το Voyager 1

16:06 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τριάντα έξι χρόνια μετά την εκτόξευσή του από τη Γη, το διαστημικό σκάφος Voyager 1 γράφει ιστορία, αφού είναι το πρώτο – εξ’ όσων είναι γνωστό – γήινης προέλευσης αντικείμενο που εγκαταλείπει τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος.

Το θρυλικό πλέον Voyager 1 βρίσκεται σε απόσταση 19 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τον Ηλιο, και περιπλανιέται περήφανα στο σύμπαν, σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ.

Τόσο

το Voyager 1 όπως και το Voyager 2 (που βρίσκεται σήμερα 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Ηλιο), όταν εκτοξεύθηκαν στο σύμπαν το Σεπτέμβρη του 1977, έφεραν και φέρουν ακόμη μαζί τους, δίσκο από χρυσάφι με οπτικοακουστικό υλικό από τη Γη, σε περίπτωση που συναντήσουν κάποτε εξωγήινα όντα.

Ο δίσκος περιλαμβάνει ήχους, μουσική και 115 εικόνες από τον πλανήτη Γη, τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά. Επίσης, περιέχει επιστημονικές πληροφορίες, χαιρετισμούς από διάφορα πρόσωπα, όπως τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, και ήχους από ζώα, όπως φάλαινες, το κλάμα ενός βρέφους και δείγματα από διάφορα είδη μουσικής.

Τα διαστημικά σκάφη Voyager έστειλαν λεπτομερείς φωτογραφίες από τους πλανήτες αλλά και την πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία του ηλιακού μας συστήματος.

Και τα δύο διαστημικά οχήματα εξακολουθούν να στέλλουν σήματα στη Γη, μέχρι να ξεμείνουν από πυρηνικά καύσιμα.

«Κάποτε οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν πέραν του ηλιακού τους συστήματος για να εξερευνήσουν τη γειτονιά μας στο σύμπαν. Τα Voyager μάς δείχνουν το δρόμο», δήλωσε στέλεχος της ΝΑΣΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα