Ο Αρχιεπίσκοπος απαξίωσε τον Πρόεδρο Χριστόφια

11:49 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε εαυτόν σε ό,τι αφορά την έντονα απαξιωτική στάση και συμπεριφορά του απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως αυτή τη φορά ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε να απευθυνθεί στην τουρκική κοινή γνώμη για να απαξιώσει τον Πρόεδρο, δίνοντας συνέχεια σε προηγούμενες δηλώσεις του

σε τουρκικά ΜΜΕ, ”όπου ανάμεσα σε άλλα ‘λαμπρά’, είχε δηλώσει ότι ξεγελάσαμε ως ε/κ πλευρά την ΕΕ εντάσσοντας την Κύπρο με άλυτο το Κυπριακό και ότι κανένας Ε/κ δεν διάβασε ολόκληρο το Σχέδιο Ανάν προτού το απορρίψουμε”.

”Έχουμε καλέσει πολλές φορές τον Αρχιεπίσκοπο να περιοριστεί τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία της εκκλησίας στον πνευματικό της ρόλο και να σεβαστεί τη διάκριση ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα, ευνομούμενα κράτη του πλανήτη”, είπε ο κ. Λουκαϊδης, για να προσθέσει πως, ”δυστυχώς, ο Αρχιεπίσκοπος εμμένει σε κομματικού και πολιτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις”.

”Από τις δηλώσεις του για τα καλά και μορφωμένα παιδιά του ΕΛΑΜ, που είναι η αντίστοιχη κατάσταση της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, μέχρι τις παρεμβάσεις του για την οικονομία, τις εξαγορές τραπεζών τη φανερή εμπλοκή του στις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Βουλής και τώρα Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει επί παντός επιστητού”, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε πως ”ως αναπόσπαστο μέρος του οικονομικού κατεστημένου, όντας ο ίδιος εργοδότης σε σειρά επιχειρήσεων”, ο Αρχιεπίσκοπος ”ξεσπάθωσε στο πρακτορείο Ανατολού κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης”.

”Προφανώς είναι και ο ίδιος ιδιαίτερα ενοχλημένος γιατί η Κυβέρνηση αντιστάθηκε σθεναρά ενάντια στους νεοφιλελεύθερους κύκλους στην προσπάθεια τους να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει τη κοινωνικά δίκαιη και ισορροπημένη οικονομική της πολιτική της και να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού”, είπε ο κ. Λουκαϊδης και κατέληξε: ”Αφήνουμε τον Αρχιεπίσκοπο στην κρίση του λαού μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα