Φωτίου: “Σε ελάχιστα 24ωρα φτάνει η ώρα μηδέν”

16:43 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση συνειδητοποιώντας την σκληρή πραγματικότητα θα παρουσιάσει τελικά στην Τρόικα ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό πακέτο μέτρων, εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι “σε ελάχιστα 24ωρα φτάνει η ώρα μηδέν”.

Σε δηλώσεις του μία μέρα μετά τη χθεσινή, τρίτη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων με την Κυβέρνηση αναφορικά με τις αντιπροτάσεις προς την Τρόικα,

ο κ. Φωτίου ανέφερε πως εξακολουθούν να παραμένουν κάποια σοβαρά σημεία απόκλισης, προσθέτοντας ότι “αν η Κυβέρνηση έδειχνε την ίδια βούληση που τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέδειξαν, θα μπορούσε να συμφωνηθεί ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο μέτρων, το οποίο θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική μας θέση έναντι της Τρόικας”.

Λέγοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου κατέθεσαν τις προτάσεις τους με αίσθημα ευθύνης και ότι ο λαός είναι έτοιμος να αναλάβει το βάρος που το αναλογεί, ο κ. Φωτίου είπε πως “τώρα είναι η ώρα που η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες”.

“Οφείλει να διαπραγματευτεί ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο μέτρων, που να είναι βιώσιμο και να οδηγήσει την κυπριακή οικονομία στην έξοδο από την κρίση, την παράκαμψη της ύφεσης, την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας και την επαναφορά της σε πορεία ανάκαμψης”, είπε.

Τέλος, αναφορικά με την υποβάθμιση της κυπριακής πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Standard & Poors, ο κ. Φωτίου είπε πως οι ευθύνες της κυβέρνησης γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές και αναφέρθηκε στο σχόλιο του S&P ότι “η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου έχει επιδεινωθεί περαιτέρω και τούτο γιατί η κυβέρνηση, λόγω πολιτικής αδράνειας δεν έχει διαπραγματευτεί ακόμα ένα πακέτο στήριξης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα