ΔΕΗ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Στους δήμους παραπέμπει η ΔΕΗ όσους επιθυμούν απάντηση για τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ περί  απαλλαγής ορισμένων ακινήτων από το «χαράτσι».

«Τα στοιχεία που αφορούν τις επιφάνειες, τιμές ζώνης και παλαιότητα ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων- ακόμη και στις περιπτώσεις μηδενισμού των τιμών με χορήγηση απαλλαγών για ακίνητα- καθορίζονται αποκλειστικά από τους δήμους και, στη συνέχεια παρέχονται, στο Διαχειριστή Δικτύου, προκειμένου να υπολογισθεί το

ύψος του ΕΕΤΗΔΕ (σ.σ. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών)», αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις οικιών που πλήρωσαν μειωμένο τέλος, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι: «Σε ό,τι αφορά τις παροχές Μέσης Τάσης για ακίνητα, ανεξαρτήτως χρήσεως, των οποίων οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν ισχύ άνω των 135 KVA (ή σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των 250 KVA) και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση χώρου ενιαίας χρήσης με περισσότερες της μίας παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους ασφαλείας, αποτελεί πάγια πολιτική της Επιχείρησης, εδώ και δεκαετίες, η παροχή ρεύματος να γίνεται με παροχή Μέσης Τάσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα