Εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον «δήμο» Λευκωσίας για το απαγορευτικό διάταγμα

16:23 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με το κάψιμο λάστιχων μπροστά από το «δημαρχείο» της κατεχόμενης Λευκωσίας αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στον «δήμο» στην χθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» να εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα κατά της απεργίας τους.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας εργαζομένων στους «δήμους» (BES), Σαβάς Μποζάτ είχε δηλώσει χθες ότι η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων που ήταν προγραμματισμένη μπροστά από την «πρωθυπουργία», θα γίνει μπροστά από το κτίριο του «δημαρχείου» Λευκωσίας. Την εκδήλωση

στήριξαν και άλλες οργανώσεις και συνδικάτα, όπως των δασκάλων, των νοσηλευτών κ.ά.

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μποζάτ ανέφερε ότι δεν έμεινε πολιτική βούληση στη «χώρα» και δεν ξέρουν πού να αποταθούν αφού δεν λειτουργεί κανείς θεσμός, κατά την έκφρασή του. Σε 6 μήνες, είπε, αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε απεργία δεύτερη φορά και επέκρινε τη στάση της «υπουργού εργασίας» που ζήτησε πρώτα να αρθεί η απεργία, η οποία άρχισε τη Δευτέρα, και μετά να συζητήσουν το διάταγμα.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, 18 «δήμοι» έχουν πτωχεύσει και το «κράτος» δεν τους βοήθησε, δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς στους εργαζομένους τους και δεν μπόρεσε να γίνει αναθεώρηση των χρεών τους.

Κάλεσε δε τόσο τον «δήμαρχο» Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί, όσο και μέλη να παραιτηθούν και να γίνουν νέες «εκλογές» ώστε το νέο «δημοτικό συμβούλιο» να βρει λύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα