Μεγάλη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, αλλά και επεισόδια

Με μεγάλη συμμετοχή που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καθολική πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη πανεργατική απεργία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή σε τράπεζες
και ξενοδοχεία ήταν 80%, στην οικοδομή το μέταλλο και το εμπόριο το 90% ενώ σε ναυπηγεία πλοία, διυλιστήρια και λιμάνια, έφθασε το 100%.
Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.
"Απαιτούμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας την οργή των εργαζομένων και να ανθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη, αδιέξοδη και υφεσιακή ασκούμενη Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική", αναφέρεται στο ψήφισμα μεταξύ των άλλων και τονίζεται ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες".
"Αυτή την ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν χωρίς εμάς σε βάρος των λαών της Ευρώπης και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού", ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε, ότι "Κυβέρνηση και τρόικα κατανέμουν τα βάρη σε βάρος της μισθωτής εργασίας, ενώ μένουν στο απυρόβλητο εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα".
"Τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος που προανήγγειλε πανευρωπαϊκή εργατική κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας στις 14 του Νομεβρίου.
"Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και αντιστέκονται για να μην περάσουν τα μέτρα που θρέφουν την ύφεση και οδηγούν την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο Κώστας Τσικρικάς, πρόεδρος της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). "Αγωνιζόμαστε για μια νέα πολιτική που δεν θα ομνύει στο παρασιτικό κεφάλαιο και θα επενδύει στην πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.
Στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης προέβησαν σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος
"Το κυριότερο από όλα όσα συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο είναι ότι η κοινωνία έχει γονατίσει και η κυβερνητική κοινοπραξία παίζει θέατρο 'διαφωνίας' πάνω σε μέτρα που ψηφιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο" δήλωσε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
" Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης, συνέχισε για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα" κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμένου.
"Ο κυβερνητικός θίασος νομίζει ότι πείθει τον ελληνικό λαό ότι πάιζει ένα θρίλερ διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που παραχώρησε πριν τις εκλογές ", τόνισε ο κ. Καμένος και κατέληξε λέγοντας ότι το θρίλερ έχει μετατραπεί σε κωμωδία πίσω από την οποία κρύβεται το δράμα του εργαζόμενου λαού.
Ο πρόεδρος των ανεξάρτητων Ελλήνων κα
Keywords
συμμετοχή, απεργια, απεργια μμε, συμμετοχή, επεισοδια, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, ΓΣΕΕ, τραπεζες, διυλιστήρια, ελλαδα, τροικα, ΑΔΕΔΥ, νέα, συριζα, τσιπρας, καμμενος, θεατρο, εκλογες, δραμα, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, θιασος, θριλερ, ξενοδοχεια, οικονομια, υγεια, υφεση, ωρα, γεγονος, δηλωσεις, διυλιστήρια, υφος, κεφαλαιο, κωμωδια, πλοια, συγκεντρωση, φωνη, ηγετες, κωστας, οργη
Τυχαία Θέματα