Εξηγήσεις Κιουτσιούκ για Τούρκο αξιωματούχο στην ”αστυνομία”

18:42 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ειδήσεις για διορισμό αρχηγού της ”αστυνομίας” από την Τουρκία, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, υποστηρίζοντας ότι αυτού του είδους τα δημοσιεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος και ταραχή.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη δήλωσή του ο κ. Κιουτσιούκ αναφέρει επίσης ότι με βάση ”συμφωνία” Τουρκίας – ψευδοκράτους στις 13 Σεπτεμβρίου 2000 για παρακολούθηση θεμάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια, προβλέπεται ο αμοιβαίος διορισμός

δύο αξιωματούχων.

Αυτό, προσθέτει, δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται μόνο μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, αλλά μια διεθνής πρακτική συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η τουρκική Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου και του ψευδοκράτους, έχει σε 22 συνολικά χώρες 24 συνδέσμους επικοινωνίας με στόχο την ταχεία εξασφάλιση πληροφοριών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών, διασυνοριακών αδικημάτων και θέματα τρομοκρατίας, ανέφερε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο τροποποίησης σχετικής ”νομοθεσίας” ένας ”αξιωματούχους” της ”γενικής διεύθυνσης αστυνομίας” θα διοριστεί ως σύνδεσμος επικοινωνίας στην Αγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα