Ολυμπιακέ, η Ευρώπη είναι δική σου!

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά το έπος της Κωνσταντινούπολης και στον Πειραιά δεν έχουν κοπάσει ακόμη τα πανηγύρια για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Του Μιχάλη Τσαμπά

Στον Ολυμπιακό ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν αυτό που έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη. Δεν χρειάζεται όμως να τους… τσιμπήσει κανείς. Στρίβουν απλά το κεφάλι προς την τροπαιοθήκη τους, βλέπουν την λαμπερή κούπα της Ευρωλίγκα και

καταλαβαίνουν ότι αυτό που μέχρι πριν μερικές ημέρες φάνταζε ως… όνειρο απατηλό, έχει γίνει πλέον πραγματικότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν το δεύτερο αστέρι στη φανέλα τους, αλλά όσο κι αν δεν θέλουν να κάνουν συγκρίσεις, αυτό μοιάζει πολύ πιο λαμπερό από το προηγούμενο (1997 στην Ρώμη) κυρίως για τον τρόπο που ήρθε. Και μόνο που έφτασε στην Πόλη ο Ολυμπιακός ήταν… υπέρβαση, καθώς όταν ξεκινούσε αυτή η ωραία περιπέτεια κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι θα φτάσει ούτε καν στο Top16!

Όμως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει και στο φινάλε γέλασαν από χαρά και τα εκατομμύρια των φίλων των «ερυθρόλευκων». Βγάζοντας κανείς τα οπαδικά γυαλιά δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των φάιναλ φορ. Η ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ στην απόλυτη εφαρμογή της. Η πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προηγείται στο τρίτο δεκάλεπτο με 19 πόντους και στο φινάλε η ψυχή των παικτών του Ολυμπιακού να… γυρίζει το ματς και να κατακτά τον τίτλο.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αν και χρόνια τώρα φέρει το παρατσούκλι «σοφός», αμέσως μετά την λήξη του ιστορικού τελικού δεν είχε βρει δυο… σοφά λόγια για να εξηγήσει τι συνέβη. Κανείς δεν μπόρεσε. Κανείς δεν κατάλαβε. Δεν έχει και μεγάλη σημασία άλλωστε, από την στιγμή που ο Βασίλης Σπανούλης πήρε στα χέρια του το ευρωπαϊκό τρόπαιο και το σήκωσε ψηλά στον… ουρανό του «Σινάν Ερντέμ»! Τα πανηγύρια στο λιμάνι καλά κρατούν, αν και ήδη στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το μυαλό όλων είναι στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, που άρχισαν από την περασμένη Πέμπτη στο ΣΕΦ, ενώ αύριο (Κυριακή) υπάρχει το 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ! Η ΑΤΤΙΚΗ freepress μετά τον απόλυτο θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Πόλη στέκεται στα βασικά σημεία αυτής της τεράστιας επιτυχίας.

Η δικαίωση των Αγγελόπουλων

Ακόμη και οι… εχθροί ή για την ακρίβεια οι φίλοι του Παναθηναϊκού (προσοχή όχι οι οπαδοί), παρά τη δεδομένη πίκρα τους για τον τρόπο που η διαιτησία τους στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσουν το 7ο τρόπαιο, ψέλλισαν ένα πράγμα: «Εντάξει οι Αγγελόπουλοι κάποια στιγμή άξιζαν ένα ευρωπαϊκό με τόσα λεφτά που έριξαν». Το είπαν δυνατά, σιγά, από μέσα τους... Μικρή σημασία έχει. Η αλήθεια είναι αυτή όμως. Εδώ και περίπου μια 8ετία τα αδέρφια που έχουν παθολογική αγάπη με το μπάσκετ (σ.σ. κατά σύμπτωση κόλλησαν το... μικρόβιο το 1997, όταν οι Πειραιώτες κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό), αλλά και τον Ολυμπιακό, έχουν ξοδέψει πολλά, πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ! Χωρίς να πετύχουν η αλήθεια είναι σχεδόν τίποτα, τηρουμένων των αναλογιών. Με έν

Keywords
Τυχαία Θέματα