Νέα επιδρομή αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους με τρεις νεκρούς

18:32 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιδρομή που φέρεται ότι έκανε ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αμερικανικό αεροσκάφος σε οχηματοπομπή ισλαμιστών μαχητών στη νότια Υεμένη χθες βράδυ είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, είπε ένας αξιωματούχος των υεμενίτικων υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς η Ουάσινγκτον κλιμακώνει τις αεροπορικές επιθέσεις της εναντίον των μαχητών που θεωρείται πως συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Ο αξιωματούχος είπε ότι ένας πύραυλος χτύπησε την οχηματοπομπή στην περιοχή Σίμπαμ, στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις από ένα όχημα στο οποίο βρίσκονταν πιθανότατα εκρηκτικά. Κάτοικοι

της περιοχής είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι τρεις νεκροί ανήκαν σε έναν πυρήνα ισλαμιστών.

Οι μαρτυρίες αυτές δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές. Οι ΗΠΑ έχουν κλιμακώσει τη χρήση μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών εναντίον ισλαμιστών μαχητών στην Υεμένη, μετά την κατάληψη μεγάλων εκτάσεων στο νότιο τμήμα της χώρας στην διάρκεια των πολιτικών ταραχών που διήρκεσαν ένα χρόνο και τελικά οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου ‘Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι μαχητές της οργάνωσης που αποκαλείται ‘Ανσαρ αλ Σαρία (“Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου”) έχουν εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων αφότου ο νέος πρόεδρος Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι ανέλαβε τα καθήκοντά του δεσμευόμενος να πολεμήσει την αλ Κάιντα, κάτι που χαρακτήρισε «εθνικό καθήκον».

Ωστόσο πολλοί στη χώρα λένε ότι οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι ΗΠΑ —και οι οποίες συχνά στοιχίζουν τη ζωή σε άμαχους και προκαλούν οργή στους πολίτες— κάνουν περισσότερο κακό από ό,τι καλό, καθώς κάνουν τον Χάντι να μοιάζει ενεργούμενο της Ουάσινγκτον και στρέφουν τον πληθυσμό εναντίον του. Στο νότο της Υεμένης βρίσκεται σε εξέλιξη μια ευρύτερη επιχείρηση των ένοπλων δυνάμεων στην επαρχία Αμπιάν. Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες στη Σαναά, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα