Εξελίξεις στα του ”δήμου” της κατεχόμενης Λευκωσίας

19:52 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άδεια για εύλογο χρονικό διάστημα πρότεινε το ”υπουργικό συμβούλιο” στο ”δήμαρχο” Λευκωσίας, Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί μετά τα χθεσινή βίαια επεισόδια που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το ”υπουργικό” συνήλθε σήμερα εκτάκτως υπό τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ και αποφάσισε να συμβάλει στην πληρωμή των δύο οφειλόμενων μισθών στους εργαζόμενους του κατεχόμενου δήμου που θα κλείσουν 80 μέρες απλήρωτοι.

Το ”υπουργικό” αποφάσισε επίσης όπως από αύριο προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα για τον καθαρισμό

της κατεχόμενης Λευκωσίας από τα σκουπίδια, που έχουν συσσωρευτεί λόγω της απεργίας των εργαζομένων εδώ και πολλές μέρες.

Ωστόσο, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Μουλουτογλουλαρί δήλωσε ότι δεν προτίθεται να πάρει άδεια, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση εκ μέρους της ψευδοκυβέρνησης.

Σε αυτή τη θέση, ανέφερε, τον ”εξέλεξε ο λαός”, κάνοντας λόγο για πολιτικά παιχνίδια. Πρόσθεσε δε ότι θα ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Ιρσέν Κιουτσιούκ για να συζητήσουν. Δήλωσε επιπρόσθετα ότι από αύριο θα προβεί σε ενέργειες ώστε τα μέλη του ”δημοτικού συμβούλιου” που δεν συμμετέχουν στις συνεδρίες να εκδιωχθούν. ”Επιπλέον, αυτό το κόμμα (Εθνικής Ενότητας) παίρνει αποφάσεις για μένα χωρίς να με ρωτήσει και εγώ θα εξετάσω την κατάσταση που επικρατεί εντός του κόμματος και αν χρειαστεί θα παραιτηθώ και θα μείνω ανεξάρτητος”, ανέφερε.

Στο μεταξύ ο ”σύνδεσμος” καταστηματαρχών στην κατεχόμενη Λευκωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία για τη συλλογή σκουπιδιών, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 20 Μαϊου και θα κοστολογείται 10 τουρκικές λίρες (4.5 περίπου ευρώ) τη σακούλα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή τους οι ”προϊστάμενοι” του ”δήμου” Λευκωσίας ζητούν κατανόηση και στήριξη από τον κόσμο, σημειώνοντας ότι σαν ένα σώμα παλεύουν για τα δικαιώματά τους και είναι ”ένας αγώνας για να πάμε ψωμί στα σπίτια μας”.

Ο ”πρόεδρος” της ”συντεχνίας” των εργαζομένων στον κατεχόμενο δήμο
(BES), Σαβάς Μποζάτ προσέφυγε στο ”ανώτατο δικαστήριο” σήμερα εναντίον της απόφασης του ”υπουργικού συμβουλίου” το οποίο κήρυξε παράνομη την απεργία των εργατών. Αντί να βρουν πόρους να πληρώσουν τους εργαζόμενους, απαγορεύουν τις απεργίες, δήλωσε αμέσως μετά, ευχόμενος η προσφυγή τους να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, ο ”πρόεδρος” της KTAMS, Αχμέτ Καπτάν ανακοίνωσε ότι αρχίζουν τη συγκέντρωση τροφίμων για τους εργαζομένους που πέραν των δύο μηνών είναι απλήρωτοι.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ”συντεχνία” των εκπροσώπων των ΜΜΕ (Basin Sen) καταδικάζει τη χρήση βίας στα χθεσινά επεισόδια από ”αστυνομικούς” εναντίον δύο μελών τους, δηλώνοντας ότι θα προβούν σε διαβήματα γι’ αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα διαμαρτυρόμενοι για παρεμπόδιση της ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Τέλος, συνδικαλιστικές οργανώσεις στα κατεχόμενα προγραμματίζουν

Keywords
Τυχαία Θέματα