Επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά και Βενιζέλου

18:42 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο επέρριψε την ευθύνη για τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στην Αθήνα,

ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι ενδιαφέρονται μόνο για να μη χάσουν την εξουσία, αδιαφορώντας για το πόσο υποφέρει ο ελληνικός λαός.

Υπογράμμισε ότι στις επερχόμενες εκλογές κατεβαίνουν με «κοινό πρόγραμμα» που δεν είναι άλλο από το ίδιο το μνημόνιο και συμπλήρωσε ότι οι διαρκείς προσπάθειές τους να απομονώνουν και να διαστρεβλώνουν τμήματα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ βοηθά τελικά γιατί οδηγεί τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ να προσέχει περισσότερο, να μην παρασύρεται σε λάθη, να μιλά επί της ουσίας.

Εκτίμησε ότι ενόψει των εκλογών θα κλιμακωθεί η επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού αλλά και συκοφαντίας του ΣΥΡΙΖΑ με απειλές για «χάος» και «καταστροφή», τονίζοντας ότι ουσιαστικά το μνημόνιο που υπέγραψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος καταστρέφει τη χώρα και τη φέρνει στη δεκαετία του ‘50. Επανέλαβε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κινδυνεύει περισσότερο από τη συνέχιση του Μνημονίου και όχι το αντίστροφο.

Κατηγόρησε επιπλέον τον κ. Σαμαρά ότι εκπροσωπεί «την πλήρη αναξιοπιστία του παλαιού πολιτικού κόσμου» εκτιμώντας ότι γι’ αυτό έχει τεθεί επικεφαλής «στις μάχες οπισθοφυλακής» που δίνει αυτός ο κόσμος για να επιβιώσει ενώ χαρακτήρισε «εγγύηση προς τους δανειστές» την πρόσκληση Σαμαρά προς την Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του. Κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει σε μια φιλομνημονιακή κυβέρνηση και εξέφρασε την άποψη ότι ο λαός επιδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

«Ο λαός θα ολοκληρώσει το μεγάλο βήμα που έκανε στις 6 του Μάη. Όσοι εκβιασμοί και να γίνουν σε χώρους δουλειάς, όσες επιστολές κι αν στείλει ο Παπαδήμος, ό,τι κι αν πει ο Μπαρόζο. Ο λαός θα νικήσει το φόβο. Δεν θα υποκύψει, δεν θα εκβιαστεί. Θα βάλει οριστικό τέλος στη διαφθορά. Ζητάμε λαϊκή εντολή για κυβέρνηση Αριστεράς» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα