Επιστολή Επιτρόπου Περιβάλλοντος-ΥΠΕΞ προς ΕΕ για τον Πενταδάκτυλο

16:04 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή – διάβημα προς την ΕΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα αποστείλει η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου για το θέμα της λατόμευσης στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, δηλώνοντας πως «όντως υπάρχει σοβαρό θέμα με τις λατομεύσεις στον Πενταδάκτυλο».

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τ/κ Τύπο για τη ζημιά που προκαλεί η άναρχη λειτουργία λατομείων στο βουνό, η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως αλλάζει μη αναστρέψιμα το ανάγλυφο της περιοχής

και καταστρέφονται πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας που βρίσκονται στον Πενταδάκτυλο και περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικοτόπους. «Η μόνη πίεση είναι μέσω των διαβημάτων που κάνουμε στην ΕΕ και θα κάνουμε ακόμη μια επιστολή, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ», δήλωσε.

Όταν ισοπεδώνονται βουνοκορφές είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση, δήλωσε η κ. Παναγιώτου επικαλούμενη πληροφορίες πως ο αριθμός των παράνομων λατομείων ανέρχεται συνολικά σε 39 και όχι 17, όπως αναφερόταν σε χθεσινό δημοσίευμα στον τ/κ Τύπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα