ΑΚΕΛ: Φτιασίδωμα της νεανικής ανεργίας τα κυβερνητικά μέτρα

16:04 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ δεν συμφωνεί με την προσέγγιση της Κυβέρνησης, η οποία υπερηφανεύεται ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΚΕ του ΑΚΕΛ Κώστας Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο Σύμφωνο Εγγύησης της Νεολαίας.

Πρόσθεσε πως οι ακολουθούμενες συνταγές, αναπαράγουν τα κοινωνικά προβλήματα και δεν τα λύνουν. «Στις χώρες των μνημονίων η νεανική ανεργία πλησιάζει

το 60%. Και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως γράφει και το ‘Σπίγκελ’, λένε μεγάλα λόγια χωρίς ουσιαστική πρόοδο», ανέφερε.

Όπως είπε, «λύση δεν είναι η προσωρινή εργοδότηση με απολαβές πείνας για πρακτική εξάσκηση νέων με πτυχία και μεταπτυχιακά. Πρόκειται για ένα προσωρινό φτιασίδωμα στην ασχήμια της κατάστασης. Λύση είναι η ρυθμισμένη εργασία, η δημιουργία προοπτικών κοινωνικής ανάπτυξης και συνθηκών πλήρους απασχόλησης, η σύγκρουση με τα μονοπώλια που προωθούν τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε πως το Δεκέμβριο του 2012, ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι θα δαπανάται ετησίως το 1% του προϋπολογισμού για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Είναι μήπως ακόμα μια ‘δέσμευση’ που υλοποιείται;», διερωτήθηκε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα