Στις 13 Φεβρουαρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ο Αθ. Ορφανίδης

15:36 14/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανεκτέλεστο θα παραμείνει το ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ούτε και σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού στη διαδικασία ιδιωτικής ποινικής υπόθεσης που κίνησε εναντίον του πολίτης, για το θέμα των αξιογράφων.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Ορφανίδη, η μη εμφάνιση του τέως Διοικητή ενώπιον δικαστηρίου δεν αποτελεί ασέβεια αλλά ο ίδιος

μετέβη στις ΗΠΑ για επαγγελματικές υποχρεώσεις ως καθηγητής σε Πανεπιστήμιο. Επιθυμία του είναι όπως εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ανέφερε η υπεράσπιση και ζήτησε όπως οριστεί δικάσιμος στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ το ένταλμα σύλληψης εναντίον να παραμείνει ανεκτέλεστο ή να ακυρωθεί, κάτι στο οποίο έφερε ένσταση η κατηγορούσα αρχή.

Το δικαστήριο αφού άκουσε τα επιχειρήματα όλων των πλευρών αποφάσισε και όρισε την υπόθεση για ακρόαση τις 17 Μαρτίου για όλους τους κατηγορούμενους.

Κατόπιν αιτημάτων των δικηγόρων των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα, το δικαστήριο όρισε την υπόθεση 13 Δεκεμβρίου, ώστε να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με το θέμα της επίδοσης ή της νομιμοποίησης τους να εμφανίζονται για κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι των κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα, επικαλούμενοι τη λογική με βάση την οποία ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του κ. Ορφανίδη στην Πάφο, ζήτησαν όπως η υπόθεση τύχει της ίδιας μεταχείρισης, επικαλούμενοι λόγους με βάση την αρχή της ισότητας.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πολίτη Κώστας Μελάς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανέφερε ότι ο προηγούμενος Γενικός Εισαγγελέας δεν ανέστειλε την υπόθεση της Λεμεσού εναντίον του Αθανάσιου Ορφανίδη και έτσι ίσως το επιχείρημα να μην μπορεί να ευσταθεί.

«Φυσικά, όπως ανέφερε, θέτουν και άλλους λόγους με τους οποίους ζητούν παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη εναντίον του κ. Ορφανίδη».

«Ο Γενικός Εισαγγελέας ζητά μέσω επιστολής τις δικές μου θέσεις και απόψεις ως προς το αίτημα αυτό των δικηγόρων τις οποίες θα θέσω γραπτώς ενώπιον του τις επόμενες μέρες”, ανέφερε τέλος ο κ. Μελάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα