Επικίνδυνες οι συγκλίσεις στο περίγραμμα λύσης

15:37 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Επικίνδυνες χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τις συγκλίσεις που περιέχονται στα έγγραφα που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα κόμματα, τονίζοντας ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί της ουσίας των εγγράφων, αφού πρώτα συζητηθούν στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Σε διάσκεψη Τύπου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, δήλωσε ότι οι συγκλίσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον κυπριακό λαό και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ”να αντιληφθεί

ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των πολιτικών κομμάτων και πολύ περισσότερο, ερήμην του Κυπριακού λαού”.

Πρόσθεσε ότι ”απέναντι στην αναγκαιότητα αυτή, τα επιχειρήματα περί διαρροών δεν μπορούν να σταθούν”.

”Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει καταστήσει ουσιαστικά ανενεργό το Εθνικό Συμβούλιο, σε βαθμό που να προκύπτουν ερωτήματα για το αν έχει νόημα η συμμετοχή σε αυτό”, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστικό πως στα έγγραφα ”περιλαμβάνονται συγκλίσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν τον Ιανουάριο του 2010, όπως η συμφωνία της Ελληνοκυπριακής πλευράς να απολαμβάνουν οι Τούρκοι υπήκοοι τις τέσσερις βασικές ελευθερίες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα