Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για νέο ιδιωτικό πανεπιστήμιο

14:56 9/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε την εγγραφή του “University of Central Lancanshire, Cyprus (UCLan Cyprus)” στο Μητρώο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργικό Συμβούλιο καθόρισε, επίσης, τις Σχολές και τα  Προγράμματα Σπουδών με τα οποία θα αρχίσει τη λειτουργία του.

Οι σχολές είναι : School of International Business

and Management, International Law School και School of Computing and Maths.

Τα προγράμματα Σπουδών περιλαμβάνει: BA(Hons) Business Administration, BA(Hons) Accounting and Finance, MBA, MSc Marketing, MA Teaching English to Speakers of other Languages (TESOL), Law LLB, Law LLM, Law Graduate Diploma, BSc (Hons) Mathematics και BSc (Hons) Computing.

Οπως αναφέρεται, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει καθορίσει ως ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2012-13, νοουμένου ότι το ίδρυμα θα εξασφαλίσει την Αρχική Αδεια Λειτουργίας σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 15 των Περί Ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ιδρυση, Λειτουργία και Ελεγχος) Νόμων 2005 έως 2011.

«Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ανάπτυξης μιας ποιοτικά αναβαθμισμένης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο, η οποία από τη μια να υλοποιεί σταδιακά την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών για Ανώτατη Εκπαίδευση και, από την άλλη, να οδηγεί στην καθιέρωση της Κύπρου ως ποιοτικού περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, που θα αποτελεί πόλο έλξης για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα