Επαφές «κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους στο Σουδάν

16:46 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Σουδάν, Ahmad Ibrahim Al-Tahi είχε χθες η «κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία» αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ψευδοβουλής Χασάν Μποζέρ, τον «βουλευτή» του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Αχμέτ Τσιαλουντά και τον «βουλευτή» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ), Αμπάς Σινάι που βρίσκεται στη χώρα αυτή για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Ένωσης Κοινοβουλίων των χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας

(ΟΙΣ), μεταξύ 17-23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με τον Al-Tahi, ο κ. Μποζέρ αναφέρθηκε στο Κυπριακό κατηγορώντας την «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι θέλει να είναι για πάντα κυρίαρχη σ’ ολόκληρο το νησί χωρίς να παραχωρεί δικαιώματα και στους Τ/κ. Η πλευρά που επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, πρόσθεσε, είναι η τ/κ και οι Ε/κ είναι αυτοί που πρόδωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία και διέλυσαν το συνεταιρισμό με τους Τ/κ.

Η φοίτηση νέων από το Σουδάν σε πανεπιστήμια των κατεχομένων έχει μεγάλη σημασία σ’ ότι αφορά στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Al-Tahi δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο για πολλά χρόνια, προσθέτοντας ότι αυτό που παρατηρούν είναι ότι η πλευρά στην οποία παρέχεται μονόπλευρη στήριξη και βοήθεια, είναι η «ε/κ διοίκηση».

Ευχήθηκε τέλος να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο νησί με ίσους όρους για τις δύο πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα