Να τα βρουν μεταξύ τους καλεί τις δύο πλευρές στο ΚΕΕ ο Μπεσίρ Αταλάι

16:35 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για κρίση και χάος στα κατεχόμενα εξαιτίας των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στο κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης και αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι μιλώντας στην εφημερίδα Χαβαντίς, η οποία εγκαινίασε τα γραφεία της στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χαβαντίς ο κ. Αταλάι είπε πως ο λόγος που δεν κατέρρευσε το ψευδοκράτος μέχρι τώρα από την εσωκομματική κρίση του ΚΕΕ είναι η στήριξη που του παρέχει η Τουρκία. Συζήτησε,

είπε, το θέμα με την τ/κ πολιτική ηγεσία τονίζοντας ότι για το καλό της «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, πρέπει να πάψει να επικρατεί αστάθεια που επιδρά αρνητικά τόσο στην οικονομία της όσο και στο Κυπριακό.

Δεν είναι, συνέχισε, εύκολο για την Τουρκία να αναμιγνύεται στα εσωτερικά του ψευδοκράτους, όμως η κρίση και το χάος που επικρατεί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει το πρόβλημα να το διευθετήσουν οι ίδιοι στα κατεχόμενα. «Αν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Κουτσιούκ και Έρογλου να το συζητήσουν και να το λύσουν μεταξύ τους. Αυτό ζητήσαμε».

Αναφερόμενος στο τριετές οικονομικό πρωτόκολλο συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους 2013-2015, ο Μπεσίρ Αταλάι είπε ότι σε αυτό τέθηκαν ακόμη μεγαλύτεροι στόχοι από το προηγούμενο και θα επιτευχθούν. Για το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα σημείωσε ότι θα ολοκληρωθεί όπως προγραμματίστηκε, δηλαδή τον Μάρτιο του 2014 και ότι κατόπιν οδηγιών του ίδιου του Πρωθυπουργού της Τουρκίας παράλληλα με αυτό θα ολοκληρωθεί και το έργο μεταφοράς ηλεκτρισμού με την μέθοδο ΒΟΤ.

Παρακολουθούν από κοντά, συνέχισε, την οικονομική κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία και έχουν μελετήσει τις διαστάσεις της καθώς και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Για το Κυπριακό είπε ότι αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα μετά τον Μάρτιο, σημειώνοντας ότι συζητά συχνά το θέμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και την ομάδα που το χειρίζεται και έχουν κάνει και σχετικές αξιολογήσεις για την περίοδο μετά τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα