Συνεχίζονται οι έρευνες για το χτύπημα στο Mall στην Ελλάδα

15:59 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με την έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι Αττικής, μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στην ιστοσελίδα zougla.gr, με αποτέλεσμα

να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και να προκληθούν υλικές ζημιές σε εμπορικά καταστήματα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛΑΣ, εξετάζει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν μέσα και έξω από το εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με την ελληνική κρατική τηλεόραση η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα άτομο το οποίο νωρίς το πρωί της Κυριακής μεταμφιεσμένο φαίνεται να μπήκε από την κεντρική είσοδο του «The Mall» κρατώντας μία τσάντα και να κατέβηκε στον πρώτο όροφο. Άλλες πληροφορίες αναφέρονται στις κινήσεις τεσσάρων προσώπων, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και τζόκεϊ. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν – με βάση το μέχρι στιγμής υλικό – να πουν από ποιους τοποθετήθηκε η βόμβα, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει κάλυψη από τις κάμερες και για αυτό εξετάζεται το οπτικό υλικό από διπλανά καταστήματα.

‘Ερευνες γίνονται επίσης και στο υλικό από τις κάμερες τόσο στον εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου, όσο και στις κάμερες του σταθμού της Νερατζιώτισσας ώστε να ξεκαθαριστεί αν υπήρχαν και πόσοι ήταν οι συνεργάτες του συγκεκριμένου προσώπου.

Το χτύπημα της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, το οποίο είναι πόλος έλξης τα κυριακάτικα πρωινά για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς οι κινηματογράφοι ξεκινούν κινηματογραφικές προβολές, παιδικών ταινιών, από το πρωί, χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως «πρωτοφανές» και «υψηλού ρίσκου». Στο τηλεφώνημα είναι χαρακτηριστικό ότι δεν διευκρινίστηκε το σημείο στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ και τα 50 λεπτά, που άφησαν οι δράστες, σε ένα τόσο μεγάλο χώρο θεωρούνται ελάχιστος χρόνος αντίδρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα