Οικολόγοι: Ατσαλες μεθοδεύσεις, αναποφασιστικότητα και παλινδρομήσεις από την απερχόμενη κυβέρνηση

16:21 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι άτσαλες μεθοδεύσεις της απερχόμενης κυβέρνησης, η αναποφασιστικότητά της αλλά και οι παλινδρομήσεις της οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας στην γωνιά με τα περιθώρια διαπραγμάτευσης να στενεύουν όλο και περισσότερο και να είναι πλέον ουσιαστικά ανύπαρκτα, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

Αναφέρει πως ακόμα ένα Eurogroup θα πάει χαμένο αφού ο Υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στις Βρυξέλλες με άδεια χέρια και χωρίς κανένα πλάνο, σαν να πηγαίνει για εθιμοτυπική

επίσκεψη. «Και ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ετοιμάζουν έρευνα και επιτήρηση της οικονομίας της χώρας μας για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικαλείται για ακόμα μια φορά την αγαπημένη του λέξη, την ‘άγνοια’», πρόσθεσε.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε πως γίνεται ο κ. Χριστόφιας να είναι πλήρως ενήμερος για άλλα θέματα αλλά για το κύριο θέμα που καίει αυτή τη χώρα αυτήν την εποχή, να δηλώνει πλήρη άγνοια, τη στιγμή μάλιστα που όλοι περιμένουμε με αγωνία τη συνεδρίαση του Eurogroup», συμπλήρωσε.

«Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε εξευτελιστική την πρόθεση των Γερμανών να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια των προθέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη θέληση της να εφαρμόσει τη νομοθεσία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος όμως σημειώνουμε ότι γι’ αυτό τον εξευτελισμό και την έλλειψη εμπιστοσύνης, κύρια ευθύνη φέρει η απερχόμενη κυβέρνηση», ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου.

Όπως είπε, «καλή ιδέα είναι να γίνει έλεγχος του επιπέδου εφαρμογής των νομοθεσιών για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όμως αφού γίνει για την Κύπρο πρέπει οι Γερμανοί να αποδεχθούν Ευρωπαϊκό έλεγχο και για τις δικές τους τράπεζες (π.χ. Deutsche Bank) και όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές τράπεζες».

«Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρούμε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να επανεκκινήσει η κίνηση στην παγωμένη αγορά της Κύπρου. Οι διαβουλεύσεις και η ενημέρωση με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας πρέπει να εντατικοποιηθούν ώστε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Προτείνουμε επίσης καθολική κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας μας από τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης», κατέληξε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα