Εκσυγχρονισμό των Ημικρατικών Οργανισμών ζητεί η ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ

12:05 9/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιδίωξη πρέπει να είναι η διατήρηση του δηµόσιου χαρακτήρα, του κοινωνικού ρόλου και των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Ηµικρατικοί Οργανισµοί, µε ταυτόχρονο εκσυγχρονισµό, µέσα στο πλαίσιο των νέων όρων της ανταγωνιστικής αγοράς, δηλώνει η συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ της ΠΟΑΣ.

”Με αφορµή τις διάφορες πληροφορίες, που είδαν το φως της δηµοσιότητας σαν αποτέλεσµα

της πρότασης νόµου που προβλέπει µείωση της θητείας των Διοικητικών Συµβουλίων, καθώς και τις αντεγκλήσεις µεταξύ κοµµάτων που ακολούθησαν”, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης, ”η ΠΑΣΕ-ATHK, µέσα από τις µικροκοµµατικές λογικές που αναπτύσσονται και έχοντας υπ’ όψη τη σοβούσα κατάσταση του χθες και του σήµερα, ανησυχεί ακόµη περισσότερο για το αύριο, για το µέλλον της Cyta, των εργαζοµένων και των συνταξιούχων της”.

”Οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της λειτουργίας των ΔΣ των Ηµικρατικών Οργανισµών και κατ’ επέκταση του τρόπου διοίκησης τους”, δηλώνει η ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ, ”σίγουρα µας βρίσκει συνοδοιπόρους, φθάνει αυτές να είναι καλοπροαίρετες και προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι για µικροκοµµατικούς και επικοινωνιακούς λόγους ή σκοπιµότητες”.

”Η οποιαδήποτε πρόταση για να είναι πειστική και να παρέχει µια αισιόδοξη τουλάχιστον προοπτική”, συνεχίζει η ανακοίνωση, ”πρέπει αναγκαία να συνοδεύεται µε αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης και να συνδυάζει ολοκληρωµένες προτάσεις για τις διορθωτικές κινήσεις εκσυγχρονισµού που στοχεύει”.

”Για τους λόγους αυτούς”, δηλώνει η ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ, ”θεωρούµε ότι, αφ’ ενός θα πρέπει µε σαφήνεια να διαγράφει τον στρατηγικό προσανατολισµό της προσδοκώµενης µεταρρύθµισης και αφ’ ετέρου να οριοθετήσει τα προς επίλυση συγκεκριµένα προβλήµατα”.

”Στη σύγχρονη ανοικτή οικονοµία, στη σύγχρονη αναπτυξιακή νοοτροπία, η επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα της επιχείρησης να επιτύχει και να αναπτυχθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ θεωρεί πως ”ο εκσυγχρονισµός, η ανασυγκρότηση, πρέπει να προωθούν αξίες που θα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία τους, όπως διαφάνεια στις δράσεις, σεβασµό και τήρηση των νόµων, εµπιστοσύνη στους θεσµούς, αξιοκρατία και παροχή ίσων ευκαιριών, συµµετοχικότητα, αποτελεσµατικότητα, συνοχή, ποιότητα παρεχοµένων υπηρεσιών”.

”Προσανατολισµένοι σε αυτόν το στόχο, µε αίσθηµα ευθύνης”, τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ, ”θα συνεχίσουµε να βρισκόµαστε σε κάθε απαιτητό σηµείο διαβούλευσης και αγώνα, γιατί αυτό επιβάλλει ο ρόλος µας”.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ, ”ο εκσυγχρονισµός των Ηµικρατικών Οργανισµών είναι µια διαχρονική αναγκαιότητα” και ”στόχος είναι όπως οι Ηµικρατικοί Οργανισµοί, µε αρχές χρηστής διακυβέρνησης, µπορέσουν να λειτουργήσουν αυτόνοµα, σε ένα πλαίσιο ελέγχου των δαπανών τους, ενίσχυσης της αποτελεσµατικότητας και της επιχειρηµατικής ανταγωνιστικότητάς τους και να βελτιώνουν συνεχώς τις παρεχόµενες υπηρεσίες τους”.

”Το κλειδί

Keywords
Τυχαία Θέματα