Επιτελείο Λιλλήκα: Η Κυβέρνηση σύρεται από τις εξελίξεις στα θέματα οικονομίας

15:12 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση μαζί με τον ΔΗΣΥ, για μία ακόμη φορά, σύρεται από τις εξελίξεις χωρίς να μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκμεταλλευθεί τα θετικά των προτάσεων της Τρόικας και να μετριάσει τα αρνητικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του οικονομικού επιτελείου του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα, Παναγιώτης Σαββίδης.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν δεκάδες σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης και των κομμάτων, αλλά απορούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, γιατί δεν μπορούσαμε να λάβουμε μέτρα για τα αυτονόητα νωρίτερα”, διερωτήθηκε

ο κ. Σαββίδης στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Ανέφερε ότι “μια από τις μεγαλύτερες διαφωνίες μας με τις προτάσεις της Κυβέρνησης είναι οι προτεινόμενες αποκοπές από τον ιδιωτικό τομέα, τις οποίες προσφέρει η Κυβέρνηση αλλά δεν ζήτησε ποτέ η Τρόικα”, προσθέτοντας ότι “αυτό το μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση δεν βοηθά, αντίθετα επιδεινώνει την κατάσταση”.

Ο κ. Σαββίδης καλεί την Κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πολύ σκληρή γραμμή διαπραγμάτευσης απέναντι στην Τρόικα που να βασιστεί στο ότι “η Τρόικα δεν μπορεί να δείξει ούτε μια περίπτωση όπου η συνταγή της έχει δουλέψει”, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει πάντοτε υπόψη της ότι θα υπάρχει άλλη Κυβέρνηση σε τέσσερις μήνες.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να ζητήσει όπως υπάρχει ρήτρα για προώθηση επιπλέον εσόδων στις νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκφράζει διαφωνία με την πρόθεση της Τρόικας και την υιοθέτηση της από την Κυβέρνηση, τα έσοδα από το φυσικό αέριο να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους, αλλά και με την έγκριση του προϋπολογισμού του κράτους από την Τρόικα

Αναφορικά με το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας για τα αξιόγραφα, ο κ. Σαββίδης ζητεί όπως δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα Σταυρινάκη για τα αξιόγραφα και προσθέτει ότι “σε μια σύγχρονη δημοκρατία, οι εκθέσεις και τα πορίσματα δεν πρέπει να μένουν στα συρτάρια, αλλά, όπως ήταν και η απόφαση της Βουλής, οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για θέματα που άπτονται δημοσίου συμφέροντος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα