Εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων στην Αυστραλία

17:22 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής στην Αυστραλία ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης, που αντιπροσώπευσε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ).

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο κ. Χριστοφίδης παρέστη σε συγκέντρωση με αναμμένα κεριά έξω από την Πολιτειακή Βουλή Βικτωρίας (Μελβούρνη), στο δείπνο λιτότητας στην κυπριακή κοινότητα Μελβούρνης και

Βικτωρίας, στη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο των πεσόντων στον Ορθόδοξο Ναό Αγίου Ευσταθίου και στη μαζική πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στα σκαλιά της Πολιτειακής Βουλής Βικτωρίας, όπου και ήταν ο κύριος ομιλητής.

Όλες οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Βικτωρίας και σ’ αυτές συμμετείχαν μέλη της κυπριακής ομογένειας, των ελλαδικών κοινοτήτων και φίλοι της Κύπρου στην Πολιτεία Βικτωρίας.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο κ. Χριστοφίδης συναντήθηκε με το Φιλελεύθερο Πολιτειακό Βουλευτή Βικτωρίας Graham Watt, συμπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Βικτωρίας-Κυπριακής Δημοκρατίας, και με την ελληνικής καταγωγής Ομοσπονδιακή Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Μαρία Βαμβακινού, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Αυστραλίας-Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα